Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17713490 www.bgdnes.bg

Делото срещу Васил Божков за хазарта влиза в съда

Съпругата на бизнесмена също е на подсъдимата скамейка

Делото срещу Васил Божков, жена му Елена Динева и още осем души влиза в съда. Това става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура, която преди минути внесе официалния обвинителен акт срещу Божков и компания.

Обвиненията са за престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни и корупционни престъпления, а Божков е сочен за тартор на криминалната организацията.

Реклама

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г. във връзка с данни за престъпна група, която е имала за цел извършване на длъжностни и корупционни престъпления. В групата са участвали и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ).

На съд са предадени десет лица - Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет лица - А.Г., Г.П., А.Т., Б.Б., О.М., Т.М., П.Г., Елена Динева и Й.Ч, като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура

Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от ДКХ, които са извършили нарушение на служебните си задължения - допуснали са да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева.

Предстои Софийския градски съд да насрочи разпоредително заседание.

Четете още

Васил Божков не очаква да му върнат съкровищата

Васил Божков не очаква да му върнат съкровищата

Божков спечели дело за 20 милиона

Божков спечели дело за 20 милиона

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама