Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17847763 www.bgdnes.bg

Експертиза решава съдбата на Христо Шопов

*Разследването срещу актьора може да се тутка месеци

*В момента се изследват двата видеоклипа, които е направила Патриша Хийтс

Експертиза решава съдбата на актьора Христо Шопов. Тя ще бъде на кадрите от телефона на сочената за негова жертва Патриша Хийтс. Заради липса на специалисти експертизата може да се тутка месеци наред. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската районна прокуратура.

"Очаква се да стане готова експертиза на заснетите кадри от телефона на Патриша Хийтс, която обвинява Христо Шопов, че я е нападнал, ударил и заплашил с пистолет в нощта на 23 срещу 24 февруари. Техническите експертизи на видеата могат да отнемат между 6 и 8 месеца в някои случаи, така че всичко може да се забави много. Това е заради проблема с вещите лица в България. Предстоят още разпити на свидетели, има и много разпити до този момент", уточняват източниците ни.

Реклама

В момента разследването срещу Христо Шопов продължава. Има още 2 месеца, докато изтече срокът, в който трябва да приключи, но този срок е ориентировъчен. Ако наистина се забави видеотехническата експертиза, както доста често се случва поради липсата на вещи лица, то тогава може всичко да се проточи много и делото да започне около Коледа.

В момента експерти нищят двата видеоклипа, които е направила самата пострадала гражданка на Люксембург, която е съседка на актьора. На тях се вижда, че по време на скандала с Патриша Шопов държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване от тях, но първоначално се смяташе, че актьорът държи пистолет. Самият Шопов има 3 бойни пистолета в сейф в къщата си. Тъй като кадрите са доста неясни, за момента Темида прецени, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.

Актьорът беше арестуван в нощта на 23 срещу 24 февруари в столичния квартал "Малинова долина". До заплахите, според Патриша, се стига след междусъседски спор. Чужденката живее в съседство на Христо и Мариана Шопови в столичния квартал "Малинова долина" от няколко години. Хийтс споделя, че отношенията й с тях отдавна са обтегнати заради стар спор за куче.

Според разказа на Патриша в дадената вечер тя паркира колата си пред гаража, а Мариана, съпругата на Шопов, паркира след нея така, че колата на Патриша не може да излезе. Патриша отива на вечеря с такси и вдига чистачката на автомобила на Мариана. След като се прибира по-късно вечерта, вижда своята чистачка счупена и отива да се разправя с Шопови. Стига се до скандал. Патриша твърди, че актьорът е излязъл от дома си с пистолет, хванал я за брадичката и я ударил в оградата на къщата й. Самият Шопов отрича да е ставало такова нещо и да е посягал на Патриша. Адвокатът на актьора, Ина Лулчева, също казва, че всичко е било нищо повече от най-обикновен скандал (виж карето).

Първоначално актьорът бе задържан за 24 часа, а после прокурор удължи мярката му на 72 часа. Впоследствие Софийският районен прие, че няма опасност Христо Шопов да се укрие - не е осъждан, има постоянен адрес, а освен това е публична личност.

 Ина Лулчева брани Пилат Понтийски от "Страстите Христови"

"Няма заплаха с пистолети, закани и прочие. Аз факти по делото няма да разказвам, но това не е нищо по-различно от една разправия. Разговорът с нищо не надвишава общоприетия характер на един скандал." Това коментира адвокат Ина Лулчева, която защитава интересите на актьора Христо Шопов по обвиненията в побой и заплаха за убийство.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

"Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен", коментира Лулчева.

Четете още

Христо Шопов с трогателно признание: Никой не ме обича колкото кучетата ми!

Христо Шопов с трогателно признание: Никой не ме обича колкото кучетата ми!

Прокуратурата няма да протестира наложената мярка "подписка" на Христо Шопов

Прокуратурата няма да протестира наложената мярка "подписка" на Христо Шопов

Реклама
Реклама
Реклама