Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17908438 www.bgdnes.bg

Красимира Трифонова: Признах под натиск за убийството на Пейо!

Оставиха тъщата на Пеев в ареста!

Сочената за удушвачка казва, че е дала показания под заплахите на полицията

Признах за убийството на Пейо под натиск! Писах показанията си под диктовката на полицията! Това заяви пред съда тъщата на Пейо Пеев Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице при убийството на младия мъж. Въпреки всичко казано от Трифонова Софийският градски съд я остави в ареста.

Реклама

Трифонова помоли градските магистрати и за "човечност", когато обмислят дали да я освободят от ареста, но и това не подейства.

"Нямам нищо общо със смъртта на зет ми. Той ни обичаше, не съм имала проблеми с него. Аз не съм се месила в отношенията на Габриела и Пейо и ако тя не му е давала да вижда децата си, то това не е била моя грижа. Въпросната вечер, в която се твърди, че съм убила Пейо, бях навън със съседка и разхождах кучето си. Не съм участвала в покушението на Пейо. Не съм влизала в автомобила, в който твърдят, че Пейо е убит. Не съм убивала никого."

Трифонова разказа, че след задържането й повече над едно денонощие е държана без телефон и не са й давали да се обади на адвокат, което нарушава нейните права.

"Виковете и крясъците на дъщеря ми от другата стая бяха повече от ужасни. Бях заплашена, че тя ще бъда убита, а внуците дадени на непознати хора." Тези обяснения даде пред Темида Красимира Трифонова.

Адвокатът й Димитър Вълков поиска съдебномедицинска експертиза заради влошеното й здравословно състояние.

"Имам предходни заболявания - от дете получавам гърчове, имам астма, сърдечносъдови заболявания, животозастрашаваща хипертония." Това каза Красимира пред Темида, но Темида не уважи искането й за нови изследвания, защото Красимира вече е преглеждана няколко пъти.

Реклама

Както "България Днес" писа пръв, Красимира прекара няколко седмици в болница към Софийския централен затвор и това даде повод на защитата й да поиска промяна на мярката й за неотклонение.

"Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето." Този отговор получи "България Днес" от Софийската градска прокуратура тогава.

Припомняме, че тъщата на удушения Пейо и бивша дипломатка Красимира Трифонова бе приета в болница преди около два месеца и прекара там няколко седмици.

Красимира, и съпругата му Габриела са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че майката задушава Пейо, а дъщеря й Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Първоначално Габриела и Красимира бяха арестувани. После Темида освободи съпругата на Пейо Пеев под домашен ареста, за да гледа децата си. След седмици стана ясно, че децата въобще не са при нея и Софийският градски съд я върна обратно зад решетките. Сега отново Габриела е под домашен арест, за да гледа двете си деца, едното от които е на Велико Минков (виж карето). Това реши Темида, като се обоснова с аргумента, че няма опасност Габриела да извърши друго престъпление, което е доста необичайно решение от страна на родния съд. Майка й Красимира е там от самото начало на случая.

Сега предстои Красимира Трифонова да обжалва пред Апелативния съд в София в близките дни.

 ДНК анализ

ДНК анализ потвърди, че Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. Това съобщи самият Минков преди преди дни.

Предстои Минков да започне съдебна борба за родителските права. Вчера Велико Минков заяви, че се притеснява от решението на съда да освободи Габриела Славова под домашен арест и хипотезата тя да гледа двете деца. Според него Славова не е психически стабилна и би могла да навреди на децата, предаде "24 часа".

Габриела и майка й Красимира Трифонова, която е бивш служител на МВнР, са обвинени, че са удушили Пейо Пеев. Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права.

В момента Минков е много притеснен за сина си.

"Сред мотивите, които съдийката изброи за пускането под домашен арест на Габриела, бяха, че няма да извърши ново престъпление, но аз определено съм притеснен за това. Ако й дадат децата, искам да питам каква е тази незаменима майчина грижа, ако вземем примера на Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца с над 30 удара с нож. Аз се притеснявам за моя син. Притеснявам се и за голямото момче, което, въпреки че не ми е син, аз обичам много."

Четете още

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е
биологичен баща на малкото дете на
Габриела Пеева

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева

Домашен арест за сочената за убийца на Пейо - Габриела

Домашен арест за сочената за убийца на Пейо - Габриела

Реклама
Реклама
Реклама