Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17919248 www.bgdnes.bg

Велико Минков с години може да не получи бебето си от Габриела

*Адвокатът на Минков обясни за спънатия процес за попечителство

*Сочената за убийца на Пейо шиканира и мотае съда, иска казусът да се гледа в София, а не в Бургас

Делото срещу Габриела Славова за попечителството над сина му, което води Велико Минков, може да се точи години, въпреки че вече е ясно, че той е баща на едно от децата й. Това каза пред "България Днес" адвокат Пламен Борисов, който брани интересите на Минков срещу Габриела, която е сочена за убийца на съпруга си Пейо Пеев.

Реклама

Коментарът на адвокат Борисов идва след поредното отлагане на процеса за попечителството пред Окръжния съд в Бургас заради маневри на Габриела Славова.

"От ден първи твърдя, че законът е този, който е крив. Законът трябва да се промени. Ние водим тези дела по така наречения "общ исков процес", който е предназначен за всякакви възможни правни спорове. Това е равносилно на уведомявания, на обжалвания, на бавене, защото законът просто е така измислен. Но в този случай, когато става въпрос за произход на дете, процедурата трябва да е много по-бърза. В случая на Велико Минков произходът е установен, няма никакво съмнение кой е бащата на бебето на Габриела Славова. Има ДНК експертиза, която е категорична. Габриела обаче пусна молба, с която иска делото да се гледа в София, а не в Бургас. Въпреки че молбата й е пусната след законовия срок, съдът прецени, че Габриела има право да обжалва подсъдимостта на процеса, и това предстои да се реши в кратки срокове. Това накара и съда да отложи процеса, което просто не е нормално, това е мотаене", смята адвокат Борисов.

"Трябва да се прави незабавно ДНК експертиза, която става за един ден. Трябва да могат хората да бъдат принуждавани от съда да дадат биологичен материал и когато стане готова, магистратите да отсъдят веднага. Пък оттам нататък, ако някой е решил да се съди, да заповяда. Никой не ми вярваше в началото, когато казах, че делото може да продължи години, ето, може! Имаме експертиза, която категорично доказва, че Велико е баща на детето, но делото не може да тръгне. Законът и процесът трябва да бъдат променени. Това е недопустимо, категоричен е юристът.

За съжаление, стана каквото очаквахме - майката използва всякакви процесуални хватки, арсеналът далеч не е изчерпан и тя ще мотае делото за бащинство, което може никога да не започне", завършва адвокат Борисов.

Защитникът на Велико Минков е поискал от съда на база на ДНК експертизата, която доказва бащинството на Велико, и след разпит на свидетели, да постанови привременни мерки и даде детето на на бащата. Това така и не се случи.

Велико Минков пък призова Габриела Славова, ако мисли за детето, да признае бащинството и да спре всякакви действия, за да може детето да расте под грижите на баща си.

Реклама

На процеса бе и бащата на удушения Пейо - Орлин Пеев, който бе готов да свидетелства в полза на Велико Минков.

"Заради това дете убиха сина ми. Тук съм и ако ме питат, ще говоря в полза на Велико, баща на бебето на Габриела. Детето е добре, храни се, смее се", каза в кулоарите на съда Орлин Пеев.

"Надявам се съдът най-после да даде ход на делото, аз вече виждам бебето, прекарвам време с него, къпя го", каза Велико Минков, но магистратите не уважиха исканията му.

Припомняме, че тялото на Пейо бе открито през януари тази година в опожарена кола в гориста местност край хижа "Алеко" в природен парк "Витоша". За убийството му, което според прокуратурата е извършено с особена жестокост, са обвинени Красимира и дъщеря й Габриела. Тъщата на Пейо е сочена за прекия извършител, а като помагач е погната съпругата на удушения Пейо - Габриела. В момента Габриела е под домашен арест, за да може да се грижи за децата си, а майка й Красимира бе оставена в ареста за постоянно в понеделник.

 

Брат ми си отиде за истината!

"Брат ми си отиде за истината, така че ние ще я търсим докрай. Той каза, че тези хора лъжат и не може заедно с тях да лъже. И това промени плановете им." Това каза Милена Йорданова, сестрата на Пейо Пеев, след края на заседанието по гледане на мярката за неотклонение на Красимира Трифонова, което се състоя във вторник.

"Ще направим процеса изключително публичен. Всички имена на социални работници, на хора, които подписват заповеди, съдии, ще бъдат оповестени, доколкото това е обществена информация. Защото всеки трябва да може да застане зад това, което прави, защото последиците са върху децата. Децата са в изключителен риск", убедена е опечалената сестра на убития.

"Ние сме сигурни, че Красимира е един от извършителите. Брат ми и Красимира никога не са се разбирали добре, за което имаме и доста доказателства. Брат ми постоянно се е оплаквал", казва Йорданова.

Четете още

Красимира Трифонова: Признах под натиск за убийството на Пейо!

Красимира Трифонова: Признах под натиск за убийството на Пейо!

ЕКСКЛУЗИВНО! Предлагат брак на жената на удушения Пейо, вижте кандидат-жениха

ЕКСКЛУЗИВНО! Предлагат брак на жената на удушения Пейо, вижте кандидат-жениха

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е
биологичен баща на малкото дете на
Габриела Пеева

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева

Велико Минков: Страх ме е за сина ми, Габриела не е в добре психически!

Велико Минков: Страх ме е за сина ми, Габриела не е в добре психически!

Реклама
Реклама
Реклама