Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18383132 www.bgdnes.bg

Хванаха бияча на Джулая, оказал се ченге

Полицай се оказа биячът на Владимир, който счупи ченето на студента на Джулая. Той е задържан днес и предстои да бъде уволнявен. В момента тече дисциплинарно производство срещу побойника в униформа. Подробности по случая даде днес главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Случаят вече е поет от прокуратурата в Бургас, където се разигра и екшънът.

Образувано е досъдебно производство. Потърпевшите са предоставили и снимка на извършителите, каза Кангалджиев. Битите трябвало да дадат показания след медицинската помощ, но се прибрали в София. Вероятно това е заради операцията, която претърпя в столицата Владимир.

Реклама

"Първоначално се получила информация, че биячът е надзирател в затвора в Дебелт. Тя обаче не се потвърдила. След това се получили данни, че е служител на МВР. Разпратили се снимки по групи в МВР. Оказало се, че е полицай от 4-о РУ в Бургас. От 23 октомври 2023 година е работел в районното. Мъжът се казва Христо Петров. Макар да имаше данни, че е работел и като охрана, се оказа, че това не е така, поне не по документи, посочи Кангалджиев. Все още няма информация дали е ползвал бокс. Възможно е Петров да се е познавал с охраната, която да го е прикривала. Информацията към момента е, че полицаят сам е бил момчетата. Петров е казал при разпита си, че е бил на мястото. Не посочил обаче, че е извършвал охранителни действия. Петров е задържан за 24 часа. Ще му се иска постоянен арест." 

Както стана ясно, повод за бруталния побой над младежа станал съборено парче пица на земята по време на купон за посрещането на Джулая. Движейки се сред многото хора приятел на Владимир съборил пицата, но това вбесило един от охранителите, който му ударил шамар. Владимир опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, най-вероятно с метален бокс.

Вследствие на удара челюстта на Владимир е счупена на три места, той е приет в "Пирогов", където прекарва няколко дни.

Момчето все още не може да говори добре, а храна и течности поема само със сламка.

Четете още

Убийството на Бай Миле още тъне в мистерия

Убийството на Бай Миле още тъне в мистерия

Темида поряза сина на бившия министър Стоян Александров

Темида поряза сина на бившия министър Стоян Александров

Пиян полицай уволнен след катастрофа

Пиян полицай уволнен след катастрофа

Магистрати тъпчат закона, делата с неясен край

Магистрати тъпчат закона, делата с неясен край

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама