Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18390025 www.bgdnes.bg

Закопчан и отстранен е полицаят, пребил момчета на Джулая

Задържан и отстранен от работа е полицаят Христо Петров, разпознат като бияча от Джулая. Той е разконспириран от наблюдателни хора от социалните мрежи като охранителя, набил две момчета до "Кайт бар" на къмпинг "Градина" навръх 1 юли.

При инцидента го отнася Владимир Радев, който е със счупено чене. Пострадал е и приятелят му Валентин. Те са на 20 и 21 години, от София. До боя се стига, след като едно от момчетата бута парче пица от ръцете на гарда.

Реклама

Младежите разпознават виновника за секунди в сряда. Той се оказва 21-годишен служител на МВР от Дебелт, който е част от патрулно-постовата дейност към Четвърто районно в Бургас. Арестуваният не отрича, че е бил на мястото, но не е ясно дали е бачкал допълнително като частен гард. Проверка показва, че Петров е изкарвал прехраната си като охранител преди да постъпи на служба в полицията.

Той е разкрит благодарение на свидетелски показания на очевидци, персонала и собственика на бара. Иззети са кадри от видеокамерите, които са предоставени на криминалистите. Разпитани са служители на частната фирма за агресивни техни колеги. Пет дни след побоя самоличността му е установена.

Тази сутрин лично служебният вътрешен министър Калин Стоянов се чува с пострадалия Валентин, за да го увери, че случаят ще е под негов контрол до внасяне на делото в съда. "Казах му, че по никакъв начин не толерирам подобен тип поведение, независимо дали е извършено от полицейски служител, прокурор, депутат или който и да е било", разказа министърът. Той настоява за постоянно задържане под стража за закопчания полицай.

От своя страна шефът на Областната дирекция на МВР е предложил на пострадалото момче ведомството да поеме разходите за лечението му.

Четете още

Хванаха бияча на Джулая, оказал се ченге

Хванаха бияча на Джулая, оказал се ченге

Син преби баща си на рождения му ден

Син преби баща си на рождения му ден

Цонко Цонев - Кметъла:
Тази година Джулаят ще е в Тутракан

Цонко Цонев - Кметъла: Тази година Джулаят ще е в Тутракан

Жена с комоцио след побой от мъжа й

Жена с комоцио след побой от мъжа й

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама