Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/10385080 www.bgdnes.bg

Проф. Лъчезар Филипов: Метавселената на Зукърбърг ще ни погуби!

Тя ще премахне нормалното общуване между хората, което ще е краят

"Метавселената на Зукърбърг, която използва интернет мрежите, е от най-големите бели на нашата цивилизация. Технологично това може много да ни радва, но направо ще ни унищожи! Този начин на общуване с виртуални образи ще премахне нормалния разговор между хората и ще доведе до края на живота на планетата ни"!

За това предупреждава проф. Лъчезар Филипов. Ученият е категоричен, че навлизането на подобни проекти като този на Зукърбърг, са заплаха за човечеството, защото унищожавайки реалния контакт между хората, ще доведат до редица проблеми, свързани с физическото и психическото оцеляване на човечеството. Според проф. Филипов проблемът е изключително сериозен и е дори по-опасен от климатичните проблеми.

Реклама

Ученият само преди няколко дни се завърна от петия световен конгрес по уфология в Барселона. На него участваха 28 страни членки, а 10 човека, между които и Филипов, изнесли нови доклади.

"Първо новината, която има от нашата среща, е, че съвсем скоро ООН ще узакони Международния консорциум за извънземни изследвания, а второ, че страните, които членуваме в него, ще търсим контакт с извънземен разум. Тъй като в момента не е ясно нечовешките същества в какъв вид са - дали във физическо тяло или в ментално. Защото се доказа, че разумът е в човека, но съзнанието е извън човека. Това са неща, които сега се разбират. Другото, което се обсъжда на тази среща, са новите резултати от наличието на НЛО по света. Португалците показаха документирани тела, кацнали и дори катастрофирали около Барселона. Дискутирахме и факта, че изслушването юни месец от сенатската комисия на Щатите по искане на Доналд Тръмп да се признае от правителството съществуването на НЛО, не се състоя", обясни още Филипов.

Споре него това не се случило, тъй като президентът вече е друг, но пък официално за първи път секретните служби на американците са признали, че за 30 години са харчили по 30 млн. годишно за изучаване на НЛО, въпреки че преди това се кълнели, че извънземният живот въобще не ги интересува.

"Установи се, че от 70 000 случая, които те знаят, а случаите са повече като цифра от 1947 година насам, само 144 са категоричните, които твърдо казват: "Да, има НЛО". Имаше опити да се каже, че това може да са руски, китайски апарати, но тезата беше отхвърлена. Военните декларираха, че това не може да се случи, тъй като щели веднага да ги засекат", каза още физикът.

От своя страна Лъчезар Филипов бил включен в проект "Галилей" под ръководството на проф. Авилоп от Харвард, който събира международен екип за изследване на самите апарати на неидентифицирани летящи обекти.

"Т.е. аз ще участвам не само в това да ахкаме и охкаме, като видим подобни обекти, но и ще дадем отговор на конкретни въпроси какво представляват те и до каква степен можем да използваме техните знания и опит", обясни Филипов.

Реклама

Професорът разказа и за обсъждането на срещата на световните лидери на ООН за изменение на климата.

"Едно от нещата, които се случиха, беше т.нар. екоетика. Това означава, че трябва да се обърнем към защита на екоклимата от технологичната революция, тъй като в момента не живеем по законите на природата и ако така продължаваме, ще се унищожим сами. Ако не спрем този ламтеж за технологии и не възстановим баланса с природата, издишаме с енергетиката. Това е грешно, защото ние не можем да произвеждаме енергия от мъртва материя, ние горим собствената си планета и това ще ни се върне. На нашата среща стана ясно, че трябва да забавим технологичния прогрес, за да се запазим живи. Защото ето ви и един пример - само ако всички коли станат електромобили, за да не замърсяват въздуха, т.е. използват енергетика да се зареждат, ами то енергията няма да ни стигне и откъде ще я вземем? Замислете се. То е много - градове на бъдещето показват, но без нито едно дърво, ами то така няма кой да живее в тях. Това ще стане. Ето и климата, нито отиваме на топло, нито на студено. Климатът става неустойчив. На всичко това най-сетне световните лидери обърнаха внимание", каза още Филипов.

Физикът ни се радва за успеха на българските си млади колеги, които ще търсят черни дупки и следи от Големия взрив в проект на НАСА и Европейската космическа агенция.

"Да, чух за това нещо. Софийската група от Физическия факултет на СУ стана член на консорциума на LISA и ще участва в космическа мисия на НАСА, посветена на лазерната космическа антена, предназначена да регистрира гравитационни вълни в Космоса. Това е голяма научна крачка и българите ще потвърдят теорията на Айнщайн, а това от своя страна ще се превърне в нова гравитационна астрономия, нов прозорец в науката. Откритията в тази наука след това могат да изменят парадигмата, в която ние живеем, както е станало с квантовата механика и с теория на относителността. Няма как да не приветствам успеха на колегата чл.-кор. проф. Стойчо Язаджиев, ръководител на групата", сподели още Лъчезар Филипов.

Реклама
Реклама
Реклама