Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/12558157 www.bgdnes.bg

Руски пророк се прави на Ванга

Дядо Ванга предрича, че Зеленски ще капитулира днес

Руснакът Иван Дмитриевич Фомин, дълги години член на специалния отряд на професор Александър Спиркин и основател на лабораторията за екстрасензорно възприятие в КГБ на СССР, се представя за Дядо Ванга!

Според руския канал НТВ Фомин точно предсказва катастрофи и бедствия, с което си печели прозвището Дядо Ванга.

Реклама

Например през декември 1988 г. той предупредил ръководството на Русия за земетресение в Армения, а през пролетта на 2002 г. предвидил катастрофата на хеликоптера на губернатора на Красноярския край Александър Лебед.

Освен по телевизията в поредица от видеа 86-годишният руснак прави различни гадания с близки дати, а едно от най-странните му видения е, че на 17 септември,в събота, президентът на Украйна Владимир Зеленски ще капитулира.

В интервю с журналисти гадателят заявява уверено, че Зеленски скоро ще избяга от страната в Полша или в някоя от балтийските страни, най-вероятно в Литва. Според Фомин Зеленски сега бил много притеснен и се страхувал за бъдещето си.

"Честно казано, притеснен съм, но не виждам резултата, объркан съм в мислите, в делата. Той ще премисли всичко с времето, но ще бъде твърде късно", убеден е екстрасенсът.

Той е категоричен, че украинският президент има нестабилна психика и лесно се поддава на външен контрол.

"С нестабилната си психика той прилича на Байдън. Следователно те работят на едни и същи вибрации", отбеляза ясновидецът.

Реклама

Поглеждайки към бъдещето, мъжкият еквивалент на баба Ванга, както го наричат журналистите, изразява увереност, че Зеленски няма да види края на мандата си и сам ще се откаже от президентството. Иван Фомин дори вижда точната дата на капитулацията - 17 септември, тоест днес.

Жителят на Борисоглебск, област Воронеж, Иван Фомин може да лекува не по-лошо от Ванга, да предсказва природни бедствия, епидемии и политически катаклизми, става ясно от репортажа и интервюто с него по НТВ.

"Чух за този Иван Фомин. Ние сме защитили в съда името на Ванга и никой по никакъв начин не може да се ползва с него. За съжаление, Русия не е в Европейския съюз и ние не можем нищо да им направим на руснаците, дори да приказват глупости с името на пророчицата."

Това каза председателят на фондация "Ванга" Иван Драмов.

Според него няма начин, по който да предявят иск за защита в случая името на петричката ясновидка.

"Единственото нещо, което можем да направим, е чрез вас да обявим, че този екстрасенс няма нищо общо с Ванга, че ние не го познаваме и можем само да го предупредим на този етап да не използва повече нейното име, тъй като е незаконно дори да се представя за мъжкия образ на Ванга", каза още Драмов.

С оглед на войната, която в момента се случва между Украйна и Русия, председателят на фондацията не смята, че могат да се предприемат каквито и да било правни действия.

"Имахме намерение преди тази война след пандемията да защитим в съда името на Ванга, нейните послания и всичко, което е правила, завещала и в някаква степен предсказала, за да не се появяват измислици и лъжи. Но нещата се осуетиха с войната. За съжаление, винаги ще има такива хора като този Иван Фомин, които да искат на гърба на една велика жена да си създават биография. Хубавото е, че все още никой не може да я стигне, а пророчествата, в които е участвала, тепърва ще ги установява науката, тъй като тя е предсказвала дълги периоди от време. И подчертавам, че Ванга не беше екстрасенс, тя винаги е била чудо, необяснено чудо, което скоро няма да бъде разгадано", каза още шефът на фондацията на пророчицата Иван Драмов.

Реклама
Реклама
Реклама