Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/12878677 www.bgdnes.bg

Краеведът Златка Чуртова от с. Орехово: Вече 18 години живеем с НЛО

Светещи топки с различен цвят ни доближават, усеща се топлина и любов

"18 години откакто живея за постоянно в Орехово, непрекъснато виждам НЛО и мога да кажа, че вече свикнах с тях. Не изпитвам страх, напротив - когато ги гледаш, усещаш топлина и любов."

Това разказа пред вестника краеведът и журналист с дългогодишна практика Златка Чуртова. Двамата със съпруга й Емил Тихолов живеят в село Орехово и непрекъснато стават свидетели на странни явления, някои от които не могат да си обяснят.

Реклама

"Първата ми среща с подобни обекти бе през 1989 г. на Белинташ. Отидох с приятели, тъй като изучавах платото в Родопите. Имам над 60 статии на тази тема. В групата ни от седем човека имаше богослов, военен, човек контактьор, човек, занимаващ се с телевизия, и т.н. На едно свечеряване Иван от компанията каза: "Я вижте, те дойдоха". Вдигнахме глави, а колегата засне с камерата как на запад летяха четири обекта над главите ни около платото. Те ни обикаляха, а телепатът с нас се опита да ги заговори. За мен по това време това бяха напълно неизвестни неща.

На един от въпросите, които тогава зададохме и ни се отговори, отговорът наистина се случи - върна се Симеон Сакскобургготски да ни управлява. Имаме го това на запис. Беше равноденствие, септември месец. Малко след случката задуха силен вятър. Нашият телепат предположи, че съществата около нас се зареждат от нещо, което е под земята или под платото, защото се чуваше като шум от машина. Тогава тръгнахме в тъмното, качихме се на нещо като стръмна стълба, дори колегата с тежката камера, и през цялото време имахме усещането, че някой ни носи. Слязохме долу, където беше къщата на единия ни приятел по ръба на скалата, почти като пияни. Странно беше това усещане", разказва Златка. Случката тя и приятелите й след това споделят и в предаването "Може би са те" по Би Ти Ви.

"Това беше първата ми среща с подобни същества. След това с моя партньор Емил се установихме в Орехово за постоянно. Още първия ден на терасата видяхме светещи топки да се движат. Засичали сме ги нееднократно, а сме и чували невероятни срещи на хора от селото с НЛО, как докато си берат тютюна, около тях се спускат подобни разноцветни топки. Аз съм свидетел на извънземен разум и на Кръстова гора, но тези тук са много различни и това, което ми прави впечатление, е, че се движат разнопосочно. В някакъв момент обаче се подреждат, както веднъж стана - застанаха в триъгълник", казва Чуртова.

Малко след това тя прави филм с японска телевизия и корейски екип, в който разказва преживяванията си и кани екипите в Орехово. "Интересното беше, че и двата пъти, когато работих с чужденците, те се явяваха горе. Виждали сме ги много хора. Получи се добър запис", казва Златка.

Веднъж, на пролетно равноденствие, осем човека също наблюдавали небето. "Единият от нас каза: "Ей, светещи топки, слезте да поговорим". Точно тогава от небето бавно дойдоха седем светещи тела, а една синя топка се запъти към нас. Тогава в главите си всички получихме думата: "Поздрав". Знаете ли - цветовете им са много различни - от лилаво до жълто и сякаш подскачат навсякъде. Е, сега, аз не мога да кажа дали това е точно НЛО или нещо, което излиза от земните недра, някакви енергийни същности, но със сигурност не са земни обитатели", категорична е Златка.

С оглед професията си Чуртова от години изследва места, които са светилища и според нея, така както в Рупите, мястото в село Орехово е свещено. "Това, което съм засякла във времето, е, че тези обекти наистина се явяват там, където има по-специални точки - места, определени за странни. Неслучайно Родопа е най-старата в Европа планина", казва Златка.

Реклама

Тя е категорична, че не виждаме НЛО отблизо, както и че не говорят с нас, тъй като ни делят различни енергийни вибрации.

"Ние сме на по-ниската, можем да ги усетим, както правят силно сензитивните хора, но не можем да ги видим, тъй като те живеят на по-висша енергия. Смятам и още, че те помагат на човечеството, знаете, има случаи, в които са прихващали ракети, за да не се самоунищожим. Лично аз мисля, че за християнството това е свети архангел Михаил, в другите религии също имат подобни ангели, които пазят хората, рисуват ги с криле, ореоли, а ние ги наричаме ангели, но те може да са НЛО-та, съществуват. Иначе как ще си обясним чудесата, които се случват", пита Чуртова.

Селцето Орехово е с почти петвековна история. Домовете с около 150 жители са обградени от планини с над 20 параклиси и светилища и над 30 неизследвани големи пещери в региона. Тук историите за светещите кълба, топки, духове и извънземни са наистина много. Почти всички са ги виждали.

Мястото е различно и с това, че времето тече по различен начин. Примерно, ако за един е изминал час, за друг е минала 1 минута. Затова тук хората били по-дълголетни и младеят. "Там, където има изкривяване на времето - (т.е. за различните хора различно е усещането за времетрайност), настъпват аномалии в полевото пространство, а хората стават свидетели на появата на разни извънземни апарати и същества, видими за известен интервал. Това е и причина за случващото се тук", смята Златка Чуртова, заснела неведнъж с нейния партньор Емил Тихолов множество неидентифицирани обекти.

Реклама
Реклама
Реклама