Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/14551894 www.bgdnes.bg

Легендата Слава Севрюкова видя атома и коригира модела на Бор

Слава Севрюкова е българка, а руската фамилия наследява от съпруга си Степан Севрюков, украинец, белогвардейски емигрант. Знаменитата ясновидка е родена в гр. Нова Загора през 1903 г. Семейството й е шестчленно, а в рода й по майчина линия има и други лечителки и ясновидки. Това са баба й - знахарка и билкарка, както и майката на Слава - Мария, която също "виждала" в бъдещето. Дарбата многократно увеличена се предава на Слава и на един от тримата й братя. Още като дете на 9 години тя осъзнава, че е надарена с ясновидски способности.

16-годишната девойка се запознава с бъдещия си съпруг белогвардеецът Степан във военната болница, където се лекува от тежка травма в крака. Момичето, почти дете се грижи безвъзмездно за болните и ранени войници. Впечатлен от грижите и добротата й, украинецът след като оздравява, иска Слава за жена. Останала без баща девойка, и майка й, която храни многолюдната челяд, се съгласява да я даде, макар женихът да е с 20 години по-стар от младоженката.

Реклама

Тъй като Слава е едва на 16 г, Степан дава пари на свещеник и го уговаря да подправи брачното свидетелство, като добави няколко години повече на булката. Той се престарава и добавя 20 г към възрастта на Слава. Така от 16-годишна, тя става 36-годишна жена.

Семейният живот на девойката е тежък, изпълнен с лишения несгоди и крайна бедност. След сватбата младоженците се преселват в Шипка. Там е разположена белогвардейската общност. Бившият ординарец Степан намира работа като готвач на емигрантите. Будната, любознателна Слава бързо изучава руски език. Нейната ясновидска дарба впечатлява голяма част от руснаците, а предказанията й се сбъдвали с пълна точност. Името на българската ясновидка бързо се прочува, но свадливия й съпруг започва да я бие и ревнува. Тогава семейството се премества в София. Установява се в Княжево. В крайните мизерни условия Слава заболява от воден плеврит. Неколкократно е оперирана в болница. На няколко пъти е на прага на отвъдното. След края на едно от леченията тя вече е нетрудоспособна и губи възможността да стане майка. Но след болестта, свръхсетивните й възможности многократно се засилват. Буйният и неизтрезняващ украинец обаче прогонва посетителите от общия им дом и забранява на Слава да се занимава с "магьосничество".

Конфликтът с годините между тях се задълбочава. Въпреки това скромната българка продължава да търпи и да му угажда. По това време Севрюкова се запознава с Петър Дънов - Учителя на Бялото братство. Тя поддържа лични контакти с него, двамата често се срещат. В книгите за Слава авторите разказват следния случай: При поредната среща двамата се уговарят Учителя да я посети със силата на мисълта. Слава трябва да усети това посещение, да запише деня и часа, без да знае предварително датата и времето. Те не са уговорени. Ясновидката безпогрешно усеща присъствието на духа на Учителя. Обръща се с въпрос към него: "Ти ли си, брат Петре?", "Аз съм, запиши си деня и часа". Слава грабва молив и записва. На следващата им среща Учителя я пита: "Усети ли присъствите ми, сестра Слава?" В ...ден и ... час отправих душа си към теб, след силна молитва", казала Слава и му подала запечатания плик с лист, на който са записани часът и датата на посещението. Влемето напълно съвпадало.

Последователи и ученици на П. Дънов също посещават Слава. Сред тях са Боян Боев и Любомир Лулчев, съветник на Цар Борис Трети. Но идва знаменателният 9 септември, 1944 г. От конституционна монархия България става Народна република. Църквата е отслабена и отделена от държавата. За хората на духа и свободата на мисълта идват тежки времена. Тогава Слава е принудена да крие свръхсетивните си способности, както от съпруга си, така и от народната власт. При нея обаче не пропускат да идват тайно държавни и партийни величия. Идва министърът на отбраната ген. Ив. Михайловски, посещава я и Соня Бакиш - съпругата на министър-председателят по това време Станко Тодоров, идват и руските академици Кордюмов, Авински, Фоменко и научни работници от съветски секретни обекти.

Повратна точка в живота на Слава Севрюкова е февруари, 1962 г. Тогава се запознава с доц. Иво Лозански. През 1963 г двамата започват съвместни психотронни изследвания в различни области на науката. Изследванията им са публикувани в множество статии и монографии. Жената "психотронен микроспок" прави много сензационни открития. Екипът Лозенски - Севрюкова предлага нов модел на строежа на атома. За съжаление, Слава Севрюкова придобива широка известност в последните години от живота си след 1989 г. Тогава медиите правят и филми за нея. Великата ясновидка напуска земния свят на 10 април, 1991 г.

Прозренията на феномена Севрюкова

Реклама

- Еволюцията следва висша схема

Възрастта на планетата ни е 6 млрд години. Първо е било сътворението, а после - претворението. Сътворението е "обмислен акт". Еволюцията следва висша схема. Подобно на жив организъм вселената е създадена да се движи и пулсира. Тя непрестанно ще се усъвършенства.

- И преди нас е имало цивилизации на земята

Ние не сме пришълци от Космоса, защото сме в него. Далеч преди човека, на Земята са живяли хуманоидни култури. Загиват много отдавна. Не успяват да оцелеят, поради непригодност.

- Родени сме във водата

В "сладка" и топла вода попада семето на несътворения още човек. Прелетял е от Космоса. Купчинка слуз. Зрънца, подобно плода на черница. Малки мехурчета с ципа. От тях се е родил преходникът на човека. Сътворени сме в кал. Оттук библейския израз - "човек е сътворен от кал". Най-ранните предходници на човекоподобните в началото били много малки. От този миг нататък започват да се раждат все по-усъвършенствани и високи човеци, като в тях се влага божествения дух.

- Не сме произлезли от маймуната

Били сме 15-20 см високи. След милиони години най-ранните ни предци напускат водната среда, успешно адаптирайки се на сушата. Били обрасли с козина, с еластично-хрущялни скелети. Дребничък бил прародителят ни - 15-20 см. Гъвкав, разчитащ на подвижността си, за да оцелее живее на стада. Те мислят елементарно - за прехрана и потомство. Притежавали групова душа. Адам и Ева също са символ на първите полови същества. Голи, на ръст не повече от метър, те са силно окосмени. Носители са на смесица от инстинкти, но и на зачатъци на интелект.

- Неандерталецът не е прародител на кроманьонеца

Последните научни изследвания след смъртта на Севрюкова, в резултат на изследване на ДНК категорично потвърждават и това "недоказуемо" някога нейно становище.

- Коригира модела на Бор

Моделът развит от Бор за ядрото, което е в центъра, като Слънцето и около него обикалят по различни орбити електрони, е опроверган от Сава Севрюкова. Според нея, има едно централно ядро и след това нещо като пръстен на Сатурн, като геврек. Това, което виждала вътре било "зърнесто". Проф. Антон Антонов от екипа на Лозенски прави справки в някои книги и се оказва, че две години преди Бор подобен модел като на Севрюкова е публикувал японец в научно списание. Слава няма откъде да знае това.

- Бъдещето е безгранично

Относно бъдещето Сава Севрюкова говори за свят без граници, без авторитети и с духовно извисени същества. Някои автори го наричат "цайтнот". Според великата ясновидка началото на промяната е след 2000-та година.

Срещите с Ванга

Според Ванга Света Слава е на 26-то ниво Богово. Това значи, че според нея, "може да контактува директно с Всевишния". Това твърди приживе за Севрюкова Вангелия Гущерова. Петричката пророчица поставя себе си на 25-то ниво на "духовна скала". Срещите между двете били изключително забавни за околните. Ванга казвала някакви неща за миналото на Слава - "че гробът на еди кой си там на са го погледнали"...А Севрюкова отбялазвала: "Добре, добре, ще ида, ама ти да обърнеш внимание на здравето си, на жлъчката, на сърцето, на това, онова". Според Ванга Слава знаела цената си. Пред нея се е самоопределяла като предвестник на новото време: "Сега такива като мен са рядкост, но човечеството ще измине дълъг път. С годините хората на бъдещето ще се увеличават".

Четете още

Дядо Влайчо предсказал на Людмила: Фамилията Живкови е прокълната, че свършите зле!

Дядо Влайчо предсказал на Людмила: Фамилията Живкови е прокълната, че свършите зле!

Снахата на пророчицата д-р Здравка Методиева: Живков направи Ванга "завод без комин"

Снахата на пророчицата д-р Здравка Методиева: Живков направи Ванга "завод без комин"

Реклама
Реклама
Реклама