Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/16075871 www.bgdnes.bg

Ванга с пророчество: Ке се найде лек за рака!

Последните видения на пророчицата в неиздадена книга 

Близката на пророчицата Стефка Петревска сподели приживе свои спомени само пред "България Днес" 

"Един ден вие най-много ще говорите за мен и ще казвате истините." Тези думи отправя пророчицата Ванга към своята близка Стефка Петревска, преди да се пресели в отвъдното на 11 август 1996 г. Случайно или не, това предсказание е на път да се сбъдне съвсем буквално. Петревска дава най-дългото си и откровено интервю пред репортери на "България Днес", а записът е запазен в редакцията повече от две години.

Реклама

За съжаление, Стефка загуби битката с рак, нейните близки я изпратиха в последния й път в края на октомври. Но нейните думи за пророчествата на Ванга са грижливо съхранени и ще видят бял свят! Както от страниците на "България Днес", така и с гласа на Петревска чрез дигиталните канали на нашата медия в сайта www.bgdnes.bg.

Витка, майката на Стефка, е жената, която се грижи за Ванга в най-тежките дни от земния живот на пророчицата. Вангелия също си отива след трудна битка с онкологично заболяване.

"Ванга избра мама за своя спътница до смъртта си. И да, това решение е предопределено свише. Съдбата на майка ми, а и на цялото ни семейство е свързана с пророчицата. Сигурна съм, че всичко това е част от нашата житейска орис." Това са думи на Петревска, споделени приживе с екипа на "България Днес", който тя прие в дома си в петричкото село Първомай. Нейната майка Витка Петревска дели един покрив с Ванга цели 11 години. През това време пере, готви, чисти и върти домакинството в дома на ясновидката. Именно в тези моменти Витка и дъщеря й Стефка чуват някои от последните видения и предсказания на пророчицата. Баба Ванга е знаела още приживе, че светът ще бъде завладян от нови и непознати болести. Не е ясно дали е имала предвид пандемията от коронавирус.

"Много често и пред мен леля Ванга е казвала: "Ке се найде лек за рака. И леко ке бъде с железо". Питала съм я: "Железо, това скалпел ли значи, хирургическа намеса?", а тя отговаряше: "Не, не, не! Рако ке бъде окован у железна решетка, аз даже го виждам как се движи... Ке дойдат непознати болести. В началото лекарите няма да знаят как да ги лекуват. Много от тези болести ще ударят в главата", са точните думи на Ванга пред Стефка Петревска, предадени дословно от нея.

Пророчицата от Петрич сякаш е знаела и кога ще приключи житейският път на Стефка. Била е откровена с нея в разговорите за това кога животът у нас ще стане по-хубав.

Реклама

"Ти нема да видиш хубавото от България. Но тя един ден ке се оправи. Поне 20 години още ке седи на дъното. След това ке почне лека-полека да изплува и за децата ке дойде по-добро време", казва й Ванга. Тя съветвала също да не си пращаме децата в чужбина, защото камъкът си тежи на мястото. Ванга е кръстница на децата на Стефка.

Баба Ванга много е размишлявала върху въпросите за човечеството и планетата. Стефка и майка й са запомнили нейни много откровени думи: "Един ден природата ке си го върне на хората. Земята ке се отвори и ке се разкрият много тайни. Хората са много любопитни и искат да знаят всичко, земята ке се отвори и те ке научат истината. Но ке се скрие водата. Ке дойде ден, когато, за да имате вода за пиене, ке я затваряте в буркани. Сичкото злато, дето е под земята, ке излезе на повърхността, но то нема да ви требва".

Стефка споделя, че Ванга действително е била като портал между нашия свят и този на мъртвите. "Разговаряше с духове на хора, които вече са прекрачили в отвъдното. Вероятно аз самата трудно бих повярвала на това, ако не бях видяла с очите си безбройните прояви на феноменалната й дарба. За мен няма съмнение - съществува и друг свят освен този, в който живеем. При Ванга са идвали много хора, всеки от които е бил убеден, че няма друго живо същество, което да знае за техните най-съкровени преживявания. А тя им ги преразказва така, сякаш лично е присъствала заедно с тях. Все едно е живяла техния живот. На други е помагала да се излекуват от здравословен проблем, след като вече са загубили всякаква надежда. За мен Ванга е изпратена свише. За да се усили вярата ни в Бог и в доброто. Тя беше силно вярваща православна християнка", споделя Стефка приживе.

Самата Ванга в края на своя живот трудно понася товара на дарбата си. Особено в дните, когато пророчицата вече е тежко болна.

"Мама ми е споделяла как една вечер Ванга започнала да вика: "Витке, много ми е тежко, стаята се напълни с хора" - връща лентата Стефка Петревска. - Майка ми гледа - няма никого. Моето обяснение е, че заради напредването на болестта за Ванга е било все по-трудно да издържа на натоварването на енергийно ниво. Като чула нейните думи, майка ми застанала до леглото и започнала да говори на духовете, но наум: "Добри хора, добре сте ни дошли на гости. Но ние сме уморени, болни сме. Постойте малко и ако обичате, след това излезте. Не се чувстваме добре". По едно време леля Ванга проговорила: "Мари Витке, ти как се сети така хубаво да им кажеш. Сега си излезнаха всички. Пущиха ме и болките". Явно Ванга е прочела мислите на майка ми."

Четете още

Изплуваха нови предсказания на Ванга, феноменът предрича беди през 2024 г.

Изплуваха нови предсказания на Ванга, феноменът предрича беди през 2024 г.

Вдигнаха паметници на Ванга и Дънов в българския Стоунхендж (СНИМКИ)

Вдигнаха паметници на Ванга и Дънов в българския Стоунхендж (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама