Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/16929503 www.bgdnes.bg

Ванга разкрива кърваво убийство: Сестра ти е изгорена от собствения си мъж!

Ясновидката казва истината 15 години след трагедият

Феноменалната българска пророчица Ванга има дарбата да вижда в миналото и да предсказва бъдещето с точност, която и до днес не е обяснена от науката.

В Държавния архив се пазят документи, от които става ясно, че сляпата ясновидка от Петрич е притежавала способността да вижда в съзнанието си сцени на брутални престъпления, извършени преди години, както и да разкрива истината за човешки драми, белязали много почернени семейства.

Реклама

"България Днес" получи достъп до проучванията на американските изследователки Лейла Острандер и Лин Шрьодер, които посещават нашата страна в края на 60-те години, за се опитат да разкрият истината за Ванга. Журналистките получават съдействие и подкрепа за работата си от експертите от Института по сугестология, които години наред проучват прочутия оракул.

"Учените, които са изследвали Ванга, казват, че тя е "честна жена" - пишат в изследването си Острандер и Шрьодер. - Надарена и умна, тя е една от големите живи ясновидки."

Американките създават близки контакти с българските специалисти и споделят някои от разговорите си с тях. "Често пъти Ванга е много натъжена заради това, което вижда в бъдещето на хората, които я посещават." Това споделя един от учените и допълва: "Нейната дарба я прави нещастна. Но от друга страна, тя не може да живее по друг начин. Не може да спре. Съзнанието, че е помогнала на някого, че тя не е една ненужна сляпа жена, изглежда, й дава сили. Така успява да понесе тежестта от виденията за смърт, болести, убийства, разбити домове. Много често точно това са историите, които носят със себе си хората, прекрачили прага на нейния дом."

Острандер и Шрьодер попадат на някои много интересни случаи, свързани с дарбата на Ванга да разкрива истината за престъпления и изчезнали хора.

"Един ден при Ванга дошла жена, която искала да научи истината за смъртта на своята сестра. Петнадесет години по-рано жената била намерена изгорена. Но какви са били действителните събития около нейната гибел?

Реклама

"Сестра ти е била убита от собственият си съпруг." Това казала Ванга и продължила: "Той е успял да си осигури фалшиво алиби. Милиционерите са му повярвали, че по време на престъплението се намирал в София, а не на мястото, където е извършено убийството." Ванга се оказва права. По-късно убиецът е бил разкрит, макар и след толкова много години.

Американските изследователки разказват и за друг случай, в който ясновидката помага за разкриването на престъпление.

"От своята малка къщичка в Петрич Ванга дава на българските гранични патрулни двойки информация, която им помага да заловят сериен убиец. Престъпникът е бил издирван от властите за седем убийства."

Някои от историите, споделени в дневника на Острандер и Шрьодер, са достойни за роман. Една от тях е на Борис Гуров. В годините по време на Втората световна война той е земеделец на средна възраст. Гуров търси помощ от Ванга за своя изчезнал брат на име Никола. Никола се е изпарил без следа през 1923 г., когато бил на петнадесет години. Родителите му го търсели навсякъде, но без успех... Тази неизвестност не дава мира на Борис. Може ли Ванга да му каже какво се е случило на Никола?

"Виждам го. Той е жив!"

Това са думите на Ванга, която след това дава още подробности.

"Виждам твоя брат Никола в един голям град в Русия. Израснал е там. Никола е научен работник, но сега е пленник на германците. Той е в лагер. Не се безпокой, защото ще се завърне в началото на пролетта. Ще го познаеш по сивата униформа. Никола ще носи два куфара."

Всичко това било много странно за Борис. Гуров не можел да приеме мисълта, че неговият изгубен брат Никола е станал съветски научен работник. А още по-малко това, че в момента се намира в концентрационен лагер. "Борис бил убеден, че никога няма да научи истината за изгубения си брат Никола - пишат американските изследователки. - Разказал на семейството си за предсказанието на Ванга. Но не вярвал, че ще се превърне в реалност. Два месеца по-късно, в една пролетна утрин, непознат мъж се спрял пред къщата на Борис. Носел два куфара. Никой в селото не познавал странника. Човекът бил непознат и за Борис. Но когато Гуров излязъл да говори с пътника, се случило чудо. Това бил Никола! По-малкият брат се бил завърнал след почти двадесет години отсъствие. Никола потвърдил думите на Ванга за съдбата му. В Русия учил и завършил инженерна специалност. Когато започнала войната, Никола бил мобилизиран в Червената армия. Но попаднал в плен на германците. В лагера Никола успял да убеди немците, че е българин. По това време България била официален съюзник на Германия. Нацистите го освободили и Никола се върнал в родния си край. С два куфара и със своята сива пленническа униформа..."

Четете още

Покъртителна изповед на Ванга: Знаех кога ще умрат всичките ми близки!

Покъртителна изповед на Ванга: Знаех кога ще умрат всичките ми близки!

Ванга и Дънов предричат: Възходът на България започва през 2024 г.

Ванга и Дънов предричат: Възходът на България започва през 2024 г.

Реклама
Реклама
Реклама