Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/17169167 www.bgdnes.bg

Ванга предсказва убийството на неродено дете!

  • Забравените досиета проговарят
  • Събрах хиляди документи за чудесата на пророчицата, лично се убедих как тя откри изчезнал човек, казва ученият

Едва ли има друг случай в световната история, в който човек с феноменални способности е бил изследван от доказани учени, с прецизни научни методи и е създадена документация от хиляди страници. Пророческата дарба на Ванга е доказана от професор Георги Лозанов и неговите колеги от Института по сугестология през 60-те и 70-те години. Задълбочените им изследвания се пазят в Държавен архив, "България Днес" получи достъп до тях.

Реклама

Лозанов оказва пълно съдействие на американките Острандер Шейла и Лини Шрьодер, които посещават нашата страна с единствената цел да научат истината за Ванга. Правят собствено изследване, което са озаглавили "Ванга Димитрова, Българският оракул". Лозанов е напълно откровен при срещите си с Шейла и Шрьодер.

"Аз съм сигурен, че ясновидството може да бъде обяснено научно - споделя българският професор. - Важна е упоритата работа в тази посока. Централен въпрос е дали това, което Ванга предвижда, може да бъде избегнато? Нейните думи предупреждение ли са, или повеля?" За съжаление, Лозанов не стига до категоричен отговор и до днес това не е изяснено. Професорът разкрива пред американските изследователки някои от най-вълнуващите случаи на Ванга, които лично е проверил.

"Преди 25 години жена от село в Македония загубила своя син - той просто изчезнал - започва разказа си българският учен. - За последен път момчето било видяно да играе край една река. Хората търсили навсякъде, но нямало никакви следи от детето. Дори майка му най-накрая се примирила, че няма надежда чедото й да се намери. Изминали много години. Случило се така, че жената отишла при Ванга, за да разбере нещо за болест, от която страдала. "Ти ще оздравееш", уверила я Ванга. След това изведнъж добавила: "И твоят син ще се върне. Аз го виждам с един циганин. Момчето ти е пораснало. Ако отидеш утре сутринта в това село, ще го намериш". Жената се отправила към селото, което ясновидката назовала, и там тя намерила сина си, точно както Ванга го описала. Синът отначало не познал майка си, но разбира се, след това си спомнил всичко." Лозанов лично ги посетил след това, за да документира разказа.

"Веднъж аз отидох до Петрич и намерих при Ванга няколко селяни - спомня си друг случай Лозанов. - Искаха да знаят защо пчелите им умират. "Защо сте дошли при мене?" - попита ги Ванга. - По-добре извадете отровата от кошерите."

Селяните си отидоха. По-късно аз минах с кола от там и ги попитах дали Ванга е имала право за отровата. Техният отговор беше: "Да!" Ванга им казала и кой е сложил отровата в кошерите. Човекът сам си признал, след като бил разобличен от нейните думи."

Лозанов е съхранил в купищата от папки историята на шофьора на един министър. Шофьорът е отишъл да я види от любопитство. Ванга директно му казала, че не е добър човек.

Реклама

"Ако твоята жена знае какво си намислил, ще напусне още утре - скарала му се пророчицата. После продължила: "Но това не е толкова опасно. Ще ти се случи нещо лошо на 11 ноември тази година. Ще бъдеш ранен, но ще останеш жив. Шофьорът се засмял и си отишъл. Точно на 11 ноември предизвикал катастрофа. Оцелял, но бил ранен лошо."

Интересно е, че Ванга не обичала да говори за женитби. Виждала истории от миналото на бъдещите младоженци, които не бивало да им споделя. Много често ясновидката можела да разчете и в бъдещето на съпрузите неприятни ситуации, които я огорчавали. Затова Ванга предпочитала да избягва тази тема. В други случаи обаче тя била до болка откровена.

Професор Лозанов споделя история от която настръхват косите. "Ванга посетила една бремена жена в село в Южна България - започва разказа си ученият. - Това, което казала на своята домакиня, било ужасяващо. Предсказала, че детето, което тя ще роди, ще бъде убито, когато порасне. И посочила към къщата, където живеел бъдещият убиец. И всичко това наистина се случило. След това милицията арестувала убиеца в къщата, която Ванга била посочила."

Четете още

Ванга разкрива шпионин на професор Лозанов

Ванга разкрива шпионин на професор Лозанов

Ванга: Ако татко беше богат, щях да виждам

Ванга: Ако татко беше богат, щях да виждам

Реклама
Реклама
Реклама