Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/6180843 www.bgdnes.bg

Писателят Петър Баков, човекът до Ванга: Хитлер беше извънземен

Фюрерът отивал до Луната и се връщал след часове

Лили АНГЕЛОВА

"Хитлер беше от от извънземието. Така казваше приживе леля Ванга."
Това си спомня днес писателят Петър Баков, който всички в Петрич наричат "войводата". Художникът израства край пророчицата Ванга, защото й е съсед и постоянно отскача да я види. Двамата са много близки, а приятелството им се ражда от това, че самият Баков има лечителска дарба. Освен писател той е и лечител, мъдрец, пророк, дърворезбар и какво ли още не. Издал е повече от 17 книги с поезия и проза, както и книги за Ванга. Направил си е храм "Свети първоапостол Петър" на покрива на пететажната си къща в южния град, като всички икони сам е изографисал.
"Целия живот знам на Ванга, ама истинският, не измисленият от някои хора. Него съм и описал в книгите си. Тя бе много свързана с Людмила Живкова. Говореха си за галактики и Космос, дори тримата сме наблюдавали най-развитата система в галактиката. За Людмила знам, че бе посветена като ясновидка, след като се върна от Индия. Веднъж Ванга я изпита и когато тя позна отговора на въпроса й, керка ми каза: "Пеше, да знаеш - тя е една от нас", обяснява Баков. Той често обича да разказва, че Людмила имала приемна на Роженския манастир и там заедно с Вангелия Гущерова, каквото е истинското име на баба Ванга, тримата отсядали в манастира и си говорели с часове за вселените, за други цивилизации преди нас и за паралелни светове.
"На всеки 5 май наблюдавахме десетата планета, която наричаха "черната". Ванга казваше, че там се намира една от най-развитите цивилизации от Слънчевата система", разказва Петър. Пророчицата обяснявала, че има 16 цивилизации. Най-развитата била в ядрото на Земята. "Веднъж дори наблюдавахме пролука между измеренията, видяхме шумерско поселище. Това се случи в село Кашина, там има един водопад, зад него се намираше това селище. Това го обяснявам и в книгата си", споделя още писателят. Според него няма вярно в твърденията, че Людмила е привлякла Ванга към своя окултистки кръг, който съчетавал комунистическите мисли с агни йогата на Рьорих. "Това не е вярно. Просто се водиха беседи, говорихме си. Много интересна тема ни беше тази за Хитлер. Той също е бил контактьор с извънземните. Обичал е да работи с две ясновидки от Скопие и Загреб, а Ванга разказваше как Хитлер отивал до Луната и се връщал пак долу. Много интересни неща си говорехме тримата - аз, Людмила и Ванга", споделя още Баков.
На днешния ден, когато се навършват 128 години от рождението на "страшилището" на земята - Адолф Хитлер, Баков е категоричен в твърденията си, че Ванга знаела, че Хитлер е бил чест гост на Луната. Отивал там и се връщал след часове. "Ванга ми го е казвала, казвала ми е как е пратил експедиция до Марс, съвременните не могат да я открият, но отишлите са се върнали по-млади, отколкото са заминали. Има и интересни неща, свързани с темата - по време на Втората световна война Хитлер е бил контактьор с извънземните. Сталин му плаща изборите да го изберат, за да може да нападне Полша и да придобие обща граница с Германия, да я няма Полша, да няма граница между Германия и Съветския съюз. Но през това време Хитлер праща Ото Скорцени горе при Далай Ламите. Там при настоящия Далай Лама да намери кръста на доброто, но той понеже не ги разбира тези работи, взема пречупения кръст на злото, а Мирютков Дмитрий, агент на Сталин, намира истинския кръст и го носи на Сталин. Кръстът му дава просветление, че не бива да нападат първи и Сталин печели войната, а Хитлер я губи, така става", споделя Баков.
78-годишният поет прави и признанието, че баба Ванга му спасила живота и затова ще й е до гроб благодарен. Той бил много зле, тя му направила "безкръвна" операция. "Един ден като бях при нея, почнах да й се оплаквам, че имам байпаси, а тя мълчи. После каза нещо от сорта, че не трябва да се плаша. Нищо не усетих, ни болка, нито нищо, само видях пазача, който се показа на вратата, защото се забавихме, а той направо замръзна, уплашен беше много.

Разбрах, че през това време кера Вангелия си била сложила ръцете в корема ми. Мушнала ги там и нещо ме оперираше. Ама нема я болката ми. А аз съм в съзнание", спомня си Баков. Пророчицата му извадила органите и човъркала в най-дълбокото. Човекът не усещал какво прави баба Ванга, но знаел, че тя го "чисти". "Като нов ке бидеш. Не се плаши, Пеше. Не бой се. Свършвам вече", отговорила му лечителката. "Препрограмира ме и усетих някаква лекота", казва Петър Баков. Оттогава е здрав като камък.
78-годишният биограф на пророчицата смята, че Ванга по характер е била като дете, дори била с открита фонтанела. Затова си искала само кукли от хората, а не пари. "Много я обичам. И когато тя умре, не отидох на погребението й, а се качих на Танкина поляна и изпях най-хубавите си песни. После ги записах и ги сложих на гроба й. Така изразих почитта си към нея", споделя още един от най-добрите приятели на пророчицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама