Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/8790626 www.bgdnes.bg

Дъновисти спират COVID-19 от Рила

156 г. от рождението на Учителя

Играят "ангелски танц" и изричат специални формули молитви срещу заразата

Следовниците на Петър Дънов ще спират коронавируса от Рила планина! Това ще се случи от 11 юли, когато е рожденият ден на духовния учител на българите. Тогава неговите последователи ще играят ангелски танц и ще се молят за спирането на вируса. И танцът, и молитвите са им завещани от Дънов като специални формули за повишаване на положителните вибрации. Според последователите на Учителя силата им ще успее да победи COVID-19. Танците и молитвите ще продължат през целите юли и август, а дъновистите ще спят на палатки в околността. На 19 август, когато е Слънчевата Нова година, дъновистите в целия свят ще се молят за изцерението на планетата от коварния вирус.
Съществува метафизична теория, според която на т.нар. ангелски танц се дължи крахът на Хитлер през Втората световна война. Той се изпълнява в кръг обратно на часовниковата стрелка като контрапункт на хода на времето, което ни доближава до смъртта. Дъновистите играят много пъти танца с молба Хитлер да бъде спрян и това накрая се случва. Сега последователите на Дънов са уверени, че по същия начин могат да се преборят и с пандемията.


Всяко лято последователите на Бялото братство посещават едно от най-свещените места на планетата, за да се заредят със сила и здраве. Не е тайна, че в това време на годината на Рила може да се срещнат едни от най-посветените мистици на планетата. Сред тях има много лечители с енергия, медиуми, ангелски и архангелски контактьори, спиритуалисти, общуващи със света на мъртвите.
"Всяка сутрин зареждам своите енергийни центрове на точно определено езеро - разказа Андрей Грива, бивш председател на Бялото братство. - Броят им съвпада с чакрите в човешкото тяло. Седем е магическа цифра. Около нейната хармония се върти нашият свят. Неслучайно седем са дните от седмицата. След шестата раса, която и Учителя Петър Дънов възвести, ще има още една седма и тогава светът ще промени формата, която е в момента", сподели той.

Реклама


Патронът на бялото братство - Беинса Дуно, приживе също твърдеше, че в Хималаите и в Алпите има школи на невидимото познание. В България обаче се намирала най-първата. Медиуми, можещи да се включват към нейните масиви, разкриват, че под Рила има скрижали, отразяващи загубените знания от Индия и Египет. Те се намирали в мистичната страна Агарта със столица Шамбала.
"Това е доста обширна тема. Навремето Хитлер е опитвал да проникне вътре. Според мен Шамбала няма физически израз тук. Намира се нейде в астралния свят или направо в друго измерение", разкри мъж, който се представи като строителен предприемач. Около него бързо се заформи цяла дискусия, към която се присъединиха още нашенци. "Преди време се твърдеше, че руски монах е открил портал към Агарта. Чувал съм от мои приятели братушки, че монах прeз 1111 г. тръгнал на експедиция в търсене на Небесния Йерусалим. Върнал се след 55 години и разказал, че бил там, но го нарича Беловодие. Негови свидетелства се пазят в музей в Киев", обясни още духовникът.
Тибетски артефакти изобразяват тайнствената земя като оазис, заобиколен от хълмове със снежни върхове. Описвана е още като земя, заобиколена от високи планини, в която извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки. Тази природна картина се доближава доста до гледките от рилските езера. Конярите горе разкриха, че са виждали странни кълба да излитат нощем от езерата Окото и Бъбрека
Преди четири лета замръкнали туристи от Дупница видели светещ кръст да се носи над водата на петото езеро.
"Учителя си го е казал много точно, езерата са портали към други светове", припомни и Слав Славов, сегашният шеф на Бялото братство. Според него, именно затова трябва да пазим Рила планина и езерата там от всякаква човешка намеса. Петото езеро, на което се играе танцът паневритмия, пък отразявало причинния свят на земния човек. Бъбрека, или както мистиците го наричат Махабур, има безгранична енергия. То е площадка за изстрелване на заслужили човешки души в Космоса. То е космодрум, чрез който пристигат в нашия свят и много висши същества от други светове, твърдят дъновисти. Поради тази причина именно тук те изпълнявали паневритмията - медитативен танц, които освен укрепване на човешкото здраве има и друг скрит смисъл.
Приживе и пророчицата Вангелия Гущерова се възхищавала на Петър Дънов. Тя дори спасява гроба му от поругаване, като си служи с чудо, твърди бившият шеф на Бялото братство Андрей Грива. "Странно се запазва мястото, на което е погребан Беинса Дуно. Когато миналата власт иска да строи легация на това място, първо го дават на японците през 1971 г. Те идват, виждат гроб и питат чий е. Казват им - на духовен учител и философ. Японците се покланят почтително и казват: "На свято място легация няма строим!". И се оттеглят. След това дават мястото за посолство на руснаците и поставят срок на хората от братството да преместят тялото на Учителя. Започват протести отвсякъде - френският културен аташе отива при министъра на културата. Баща ми Димитър Грива се среща с Людмила Живкова, после през 1973 г. отива и при Ванга в Рупите. Подава й камъче от гроба на Учителя вместо бучката захар, която тя изисква. Ванга взема камъчето в дланта си и казва: "От манастир ли е?". "Не, от гроба на Учителя Дънов е", е отговорът. И тогава Ванга изрича: "Народ, който не почита светите си места, няма бъдеще!". И въздейства със своите си невидими методи върху членовете на политбюро, които от раз се отказват да поругаят гроба на Дънов", твърди Грива.

По-късно лобното място удържа напъните и на реституцията. "Навремето земите на братството са вписвани в нотариалните актове на частни лица като собственици. Тази градина с гроба се оказа, че се води по документи на трима души, единият от които сега има наследници. Именно те предявяват иск за право на собственост върху градината. Нотариалният акт е от 1926 г. и с него щеше да цъфне поредният жилищен блок тука.
За щастие, предишният ръководител на братството Благи Жеков, като се е ровил по архивите, е намерил нотариалния акт на дядото на тези наследници, в който той собственоръчно е написал, че мястото е купено с пари на Бялото братство и нито се завещава, нито може да има претенции към него. И това спаси положението", разяснява духовникът, като отбелязва, че сега гробът е паметник на културата и публична държавна собственост.
Само след дни - на 11 юли, България и светът честват 156 години от рождението на Петър Дънов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама