Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/8913303 www.bgdnes.bg

Дядо Влайчо излекувал стотици

Днес в комплекса му се ще се влиза по един-двама, маските са по желание 

Стотици българи са излекувани от дядо Влайчо през последната година, откакто беше открит мемориалният му комплекс в сливенското село Коньово. Това разказаха пред "България Днес" последователи на пророка, на който днес тържествено ще бъде отбелязана 126-ата годишнина от рождението.

През миналия век дядо Влайчо става популярен с точните си предсказания и с това, че лекува много хора, но не им взема нито лев.

Реклама

В посветения на него Дом на доброто постоянно ходят хора, които имат здравословни проблеми или търсят отговорите на важни въпроси за живота си. След това се завръщат отново в Коньово, за да разкажат и благодарят за помощта, която са получили.

"От служители в комплекса чувам, че се случват чудати неща, но самият аз не съм присъствал и не мога категорично да потвърдя. Но на това място има някаква сила и затова хората ходят и търсят помощ за проблемите си. Дано сме направили нещо хубаво с построяването му. Приемам го като място на духовното, а не на материалното, защото в наши дни имаме нужда от такива пространства", заяви пред "България Днес" кметът на Нова Загора Николай Грозев. Преди години той инициира построяването на Дом на доброто, след като в младежките му години остава силно впечатлен от единствената си среща с дядо Влайчо.

Годишнината на пророка днес ще бъде отбелязана със запалването на свещи и поднасянето на венци. "В параклиса ще се влиза само по един, а в голямата зала - по двама. Ще има служители, които ще следят за спазването на мерките в условията на пандемия от коронавирус. Не е издавана заповед за задължително носене на маски, като това ще става по желание на посетителите. Но като знам какви хора идват - съвестни и смирени, вярвам, че ще спазват стриктно правилата", завърши Грозев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама