Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9354817 www.bgdnes.bg

Слава прогонва безсънието на Ванга

Слава Севрюкова (1902-1991) е един от неразгаданите феномени на България, чиито предсказания продължават да се сбъдват до наши дни. В първата част от поредицата за проницателката "България Днес" публикува интервю с нейния изследовател Христо Нанев. Преди години той напуска работата си като заместник-директор в пловдивско училище, за да се посвети на мисията си да запише и запази духовните послания на Слава. В края на 80-те години Севрюкова предрича, че населението на света ще намалее, а най-силно ще бъдат ударени големите градове с милионно население. Нанев свързва това пророчество с пандемията от коронавирус. В неговите дневници е записана и историята за една среща между прочутата ясновидка от Петрич Ванга и нейната духовна сестра Слава.

По времето, когато пред дома на пророчицата Ванга в Петрич се трупат тълпи от хора, търсещи помощ, Слава Севрюкова, която също притежава феноменални способности, живее скромно в софийския квартал "Овча купел". Малцина посветени са имащите достъп до Слава. Тя сама подбира тези, които имат привилегията да общуват с нея.

Реклама

"Това беше неин личен избор, а и комунистическата власт също предпочиташе тя да остане в сянка", разказва изследователят на Севрюкова Христо Нанев. Самият той много трудно успява да стигне до среща със Слава. Но след това не щади сили, за да запази посланията й за поколенията. Нанев разкрива за една среща между Ванга и Слава, която се състои след дълго настояване от страна на гадателката от Петрич.

Ето какво се случва между тях според дневника на изследователя, в който са запазени и автентични цитати от двете.

"Ванга три пъти ме кани при нея в Петрич, но срещите ни все пропадаха - признава Слава. - Накрая тя ми прати кола с шофьор, който да ме закара от София до нейния дом. Качиха ме на една лада и потеглихме." Случайно или не, при пристигането на Севрюкова при Ванга разпоредителят, който се грижи за реда при посещенията, не е предупреден, че идва важен гост. На опашка чакат повече от 30 души. "Коя сте вие?", пита пазачът, след като Слава тръгва да влиза. "Сестра Ванга ме извика", отговаря Севрюкова. Разпоредителят не хваща вяра на нейните думи. Строго я праща да се нареди след всички останали. "Тогава направих само едно движение с дясната си ръка и той вече не ме виждаше - споделя Слава - Минах пред очите му, той гледаше пред мен като през въздух. Влязох при Ванга и тя ме посрещна с думите: "Сестра Слава, заповядай".

Вероятно всичко това е част от нещо като изпит, с който проницателката от Петрич цели да провери способностите на Севрюкова. Тестът продължава и в първите минути от срещата между двете феноменални българки. Ванга спира приема на хората, търсещи помощ от нея. И започва да разпитва Слава за тях. Севрюкова говори за страдалците, които вижда за първи път в живота си, така, сякаш ги познава от години. Цитира медицинските им диагнози. Назовава дословно лекарства, които приемат, и разкрива направени медицински грешки при лечението. Описва с много точни подробности заболяването на жена, която е близка на Ванга. Домакинята потвърждава всичко, казано от Слава. Пита я защо не "гледа" на хората, така както го прави тя самата. Севрюкова признава, че не желае популярност. Че бяга от това. За Слава не е тайна начинът, по който Ванга получава информация за хората, идващи при нея.

"С всеки човек, който влиза при Вангелия, вървят и духовете на негови починали близки - казва Севрюкова. - От тях тя научава всичко. Ванга е мост между световете." Слава също има умението да контактува с отвъдното и това не остава скрито за нейната духовна сестра от Петрич. "И ти ги виждаш - казва й Ванга - Боли ли те нощем глава, както мене ме боли?" И продължава с типичния за нейния изказ: "Ке се пръсне нощем. Они думкат, не ми дават да спя...".

Тогава Слава дава съвет на Ванга. Разкрива й какво трябва да направи, за да може през нощта да спи и да възстановява енергията си. Двете се разделят приятелски. Както се оказва по-късно, съветът на Севрюкова работи. След няколко месеца Ванга праща поздрави и благодарности на Слава по свои емисари.

Реклама

"Това е единствената среща между двете феноменални българки, за която аз знам - казва Христо Нанев. - Всяка една от тях е истинско духовно богатство, от което бъдещите поколения ще продължават да черпят с пълни шепи."

Исторически загадки

Слава Севрюкова има способността да вижда като на филмова лента исторически събития, случили се преди много години. Тя говори с подробности за смъртта на националните ни герои от Възраждането Васил Левски и Христо Ботев. Двамата велики българи са погубени в борбата за освобождение на родината от турско робство, но гробовете им са неизвестни. Нещо, което и до днес тормози националната ни съвест. В броя на 28 декември четете какво казва Слава Севрюкова за мистериите около кончината на Ботев и гроба на Левски.

Реклама
Реклама
Реклама