Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9672652 www.bgdnes.bg

Актрисата Латинка Петрова: С Никола Анастасов видяхме НЛО!

Висеше като крушка над планината, после отлетя за секунди

"Толкова ми липсва Кольо Анастасов, както и Невена Коканова, Константин Коцев, Парцалев. Като семейство бяхме. И като се замисля, почвам да рева. Ето сега Кольо щеше да пашрави 89 години и ако беше жив, щяхме да направим такъв купон... Помня го като голям смешник. С него имам уникална случка, когато видяхме НЛО. Съвсем наистина, не е шега! Беше три часът през нощта, прибирахме се с колата от абитуриентски балове някъде между Златица и Пирдоп. Изведнъж видяхме силно светещо тяло, виждаше се все едно виси крушка над планината. Излязохме от колата, стояхме и гледахме изумени и тогава Кольо ми вика: "А те дали знаят, че съм профпредседател на театъра?". След това светещото тяло просто изчезна за секунди, както се беше появило. Той вика: "А, не са дошли за нас, защото ние имаме работа за вършене. Те знаят, че имаме концерт". После малко по-надолу край една стара мина видяхме пазач, който си седеше в кабинката. Кольо ме накара да спра колата и му вика: "Кажи сега, тук извънземните идват ли?", а човекът вика: "Ааа, они си идат редовно, тука се зареждат. Само они че ни оправят, не политиците". Та и аз така мисля", сподели обичаната актриса, която отново ще запали свещ по повод деня, в който се е родил Кольо Анастасов преди 89 години.

Със Стоянка Мутафова Лоти също има невероятни спомени, макар хората да мислят, че двете не се разбирали. "Не може да се каже, че сме били скарани, просто ни охладняха отношенията след турнето в САЩ. Нека да почива в мир! Но знаете ли, времето работи за много от тях и ги наложи със звания и всичко, за да ги откъсне от истинския плод на гилдията, от общността. Като ти дадат звание, носът ти се вирва. Тази йерархия и до ден днешен съществува навсякъде, не само в театъра", категорична е Латинка и си спомня за случка, която имали заедно с голямата Мутафова. "Ние сме спирали колата, като пътуваме двете, защото очите ми сълзят и не виждам вече къде карам, с гръмогласен смях се смеехме. С много чувство за хумор беше. За какво ли не се шегувахме - ние даже стигахме до спиритически сеанси, пътувайки. Например: "Не е ли той тук в момента, усещаш ли го?". За Нейчо Попов ставаше дума, вечна му памет и тя казва: "Присъства, усещам го", защото много го обичаше. Викам, защо пък да не е с нас заедно и да не се смее с нас. Отивахме надалеч с нея в разговорите и в мислите си. Тя никога не е отричала, че съм интелигентна, имаше какво да си споделяме, защото и тя е философ човек, но в живота всичко се случва, случи се между нас и аз казах точка", обяснява с днешна дата Лоти.

Реклама

77-годишната актриса не познава стареенето. И още може да направи шпагат, както показа преди години в "Денсинг старс".

"Има един стереотип, че като прехвърлиш определена възраст, започваш да се обличаш в кафяво, после минаваш на черно, влачиш някакви папуци... Не, аз съм винаги на 7-8 см ток, обличам се в модните цветове, не излизам без маникюр, прическа и капка парфюм. Емоционално, физически и физиологично не се вкарвам в образа на остаряващите жени. Вероятно Бог е решил да забави тези процеси при мен или да ми ги поднесе внезапно. Надявам се това да стане едва когато се уморя да се радвам на живота", смята Латинка. Тя е твърдо убедена, че когато живееш на по-широк мащаб, нещата се случват - предизвикваш ги. И когато имаш духовно послание, не можеш просто да седнеш пред блока и да обсъждаш болежките си с комшийките. "Аз им казвам на бабите пред блока: "Здравейте, момичета!", а те - "Божкеее, Латинке", имитира тя беззъба баба и се кикоти. "Може би ми липсват погледите на мъжете, когато бях млада и се познавах с всички по "Раковски", признава тя с лека тъга. За здравето си е лаконична: "Не ме интересуват нито билки, нито лекарства, не ги ползвам. Не знам и какво е сънотворно. Имам здрав сън 8-10 часа". Денят на актрисата започва с благодарност към Бога, че нищо не я боли.

"Гледам се в огледалото, правя няколко корекции, харесвам се, общо взето, уважавам се. След това имам своите два часа плуване всеки ден."

Случила е на деца и семейство Латинка. С мъжа й Красимир Джонголов, художник, певец, резбар, са заедно от младежките години. Синът й Мартин Джонголов е ядрен физик, доктор на науките, завършил в България, след това в САЩ, а дъщеря й Линда е завършила испанската гимназия, след това българска филология и журналистика в СУ. Работила е две години в новинарския отдел на Нова телевизия. Има и внучка Лея на 2 години.

Латинка Петрова си тръгва от Сатиричния театър след 30 години. На 55 г. свири отбой като щатен актьор с над 300 роли зад гърба си, а пенсията й към днешна дата е 300 лв.

"30 партии има вече, какви кандидати за слава са това? Като им чуеш само лексиката, разбираш колко им е багажът в главата", разочарована от политиците е Лоти, но на всички избори гласува, направила го е и сега.

Реклама

Ванга ми каза, че свети Атанасий ме пази

"Ванга за мен е феномен. Последно ми каза: "Свети Атанасий ти е патрон. Докле си жива, на свети Атанасий курбан ке правиш, он е разпънал над тебе едно цървено и те пази".

Оттогава, като съм в беда, искрено се концентрирам и му се помолвам и чудото става. Вече три пъти свети Атанасий ми спасява живота в много рискови ситуации на пътя - на косъм съм се отървавала от тежки катастрофи.

Наистина съществува някаква енергия отгоре и винаги правя курбан на този ден. Вярваща съм, кръстена съм. Когато се моля изреждам и всички починали колеги и стоя на коляно. Аз живея с Бога и се надявам да ми даде живот по хоризонтала - не искам върхове и спадове, а нещата да вървят равномерно", сподели Лоти. Тя разказа и че четири пъти е ходила при Ванга и винаги й познавала. "Веднъж щяхме да пътуваме за Испания, питах я вижда ли катастрофа. "Немаш море, видим те много стара и проскубана". Викам: "Стара добре, ама защо проскубана". Докато летяхме имаше силна турбуленция и всички колеги се залепиха за мен, щото им казах какво е казала Ванга. И оцеляхме", разказва Латинка Петрова спомени с пророчицата.

Реклама
Реклама
Реклама