Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13566434 www.bgdnes.bg

Продължава вълчата напаст в Родопите

Пореден огромен вълк бе повален този месец в Родопите. Хищникът попада на мерника на Радко Радулов от ловно-рибарска дружина Буйново. Преди това "България Днес" писа за отстрелян вълк с тегло 55 кг край Маджарово.

"Бях сам в гората с индивидуално разрешително за хищници. Имаше гъста мъгла, а от опит зная, че в такова време вълците са активни и през деня. Срещата ни бе не просто очаквана, а неизбежна. Видях на прилично разстояние за успешна стрелба два вълка. Стрелях по по-големия и го повалих с един изстрел. Много вълци съм виждал, но този е първият, който отстрелях. Изглежда много голямо животно, сигурно е бил алфа мъжкар. След отстрела видях, че почти няма зъби, по краката няма козина. Очевидно е много стар", разказва Радулов. На тази територия между родопските села Буйново, Триград и Кожари вълците са истинска напаст за хората. Само през последните 5-6 години жертви падат близо 40 ловни кучета. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама