Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13766560 www.bgdnes.bg

Сбогом на псориазиса!

  • Ликвидира го пепелта от лозови пръчки
  • Враг на болестта е комбинацията от мед и лимони

Псориазисът е хронично рецидивиращо заболяване на кожата, което се характеризира с червени петна, покрити с рогови люспи. сега се смята, че псориазисът се сължи на нарушения на имунитрета или на генетично предразположение. Не е заразен!

За появата му роля играят:

а) нервно-психични травми;

б) нарушена обмяна на веществата;

в) нарушена функция на ендокринните жлези.

Нарушенията могат да се появят навсякъде по кожата, но най-вече по лактите, коленете, кръста, окосмената част на главата.

Реклама

Заболяването най-често се появява през пролетта, затова е необходимо да се провежда профилактичен курс на лечение. Понякога заболяването продължава цял живот - пораженията изчезват и после отново се появяват.

Препоръки:

1. Млечно-растителна диета.

2. Да се намали консумацията на телешкио и свинско месо, колбаси, кафе, чай.

3. В дневното меню да се включат повече зеленчуци и плодове. Най-вече ябълки, круши, вишни, череши, моркови, цвекло, оехи.

4. Да се използват различни билки.

Според лекарски теории има поне 20 причини за появатра на псориазиса. Кои са най-често причините за заболяването?

а) стресът

Стресът е основна причина за възникване на псориазиса. Притесненията, неспокойният живот, нервното претоварване оказват голямо влияние на имунната система.

б) наследствеността

Съществува предположение, че при възникване на псориазиса голяма роля играе наследствената предразположеност. Но това по никакъв начин не означава, че ако боледуват родителите, то и децата задължително ще се разболеят.

Реклама

в) инфекциите

Смята се, че ангината или инфекциите на горните дихателни пътища могат да провокират появяването на псориазис, отколкото здравите.

г) травмите

Не трябва да оставяме без внимание факта, че най-напред псориазисът може да се прояви на увредени участъци от кожата - изгаряния, протривания, одрасквания, убождания, слънчеви изгаряния.

д) начинът на хранене

Няма научни доказателства за влиянието на храненето по отношение развитието на псориазиса. Но преобладаването в храната на мазни и лютиви ястия, на пушени продукти, безусловно не е в полза на нито един организъм. Впрочем, както и алкохолните напитки - те могат да провокират обостряне на болестта.

е) лекарствата

Някои медикаменти могат да влошат протичането на псориазиса. например тези препарати, които съдържат злато, литий, бета-блокери, приемани при хипертония. Затова, когато обсъждате с дерматолога схемата на лечение, трябва да му съобщите какви лекарства приемате.

ж) климатът

Смята се, че слънчевата светлина понижава риска от появяване на псориазис. Затова, ако живеете в студен климат, по-често ходете на море. Болните от псориазси могат спокойно да посещават и солариуми. Но това трябва да стане само с препоръките на лекуващия лекар, за да се определи броят допустими процедури.

1 рецепта - против хроничен псориазис - от Петра Петева, Хасково

Изгарят се лозови пръчки на пепел. Сутрин още с първата слюнка наплюнчвате пръстите си и ги потапяте в пепелта. Важно е да започнете от първата плака (майката). И така повтаряте потапянето с мазането, докато се покрие целият псориазис. След 1 седмица колкото и голям да е псориазисът, той изчезва напълно.

Петра е имала големи струпове, които са се пукнали и е течало кръв.Имала е сърбежи и болки. За 1 седмица всичко е изчезнало.

2 рецепта - от Васил Дамянов, Стара Загора

Той е излекувал едно момче със следната рецепта: изстискват се 3 стръка с корените от билката змийско мляко. пресяват се 3 глави от царевична главня, затопля се 500 г свинска мас и се добавя 20 г пчелен восък. След разтопяване и разбъркване се поставя в буркан. След около 1 месец момчето се обадило, че се е излекувалио от псориазиса.

3 рецепта - от Димка Василева, София

Госпожа Василева е страдала от псориазис 12 години. След като обиколила много лекари и екстрасенси без успех, се излекувала по странна рецепта:

Смляла 10 кг лимони с машинка за мелене на месо. Подсладила ги с мед и 8 дни яла само това. Вече няма псориазис.

4 рецепта - от Надка Недева, Стара Загора

Тя е имала освен псориазис и чернодробно заболяване. лечението извършила с морски алгии, които сама е отгледала. Правила е компреси от алгиите 1 месец, вследствие на което червените петна изчезнали.

5 рецепта

13 с.л. ситно нарязани корени от бял оман се варят в 500 мл вода. По време на варенето се отстраняват твърдите дъресни влакна. След свалянето на съда от огъня се добавя 5 с.л. безсолно краве масло. Мажат се болните участъци.

Подмладете се в балкана

Качеството на въздуха, който ни обкръжава, е основният фактор, който ускорява или забавя нашето стареене. Дишайки, ние постоянно бомбардираме тялото си със свободни радикали. Най-типичните замърсители са колите, рейсовете, промишлените предприятия, нефтопреработвателни мощности. Те постоянно бълват отровни газове във въздуха и с това ни състаряват.

Качеството на въздуха в планината се доближава до идеалното. Затова, за да намалите атаките от свободни радикали върху белите си дробове и да запазите младостта си по-дълго време, правете редовни излети в планината. Редовните планински излети и консумирането на храни, които зареждат дробовете ни с антиоксиданти, значително подобрява състоянието на дихателната система и неизбежно води до подмладяване.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Компрес от ряпа срещу радикулит

Проф.Мермерски, моля за съвети за радикулит. Вече няколко години ме мъчи. Стефан Калинов, Пазарджик

1 рецепта: 100 г корен от пищялка или трепетлика се залива с 500 мл водка. Оставя се да престои 10 дни на тъмно и топло място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Вечер се втрива в поразените места, като след това задължително се увиват добре.

2 рецепта: От пшенично брашно се замесва тесто (без да се използва мая). След като тестото втаса, върху пояс от плат се слага марля и върху нея слой тесто, дебел около 1-2 см. С него се увива кръста. Процедурата се прави всяка вечер в продължение на 10 дни.

3 рецепта: Взема се ряпа, измива се и се настъргва. Върху парче плат се слага тънък слой от настърганата ряпа и се покрива с друго парче плат. Така приготвеният компрес се поставя върху засегнатото място и се увива. Създава чувство на приятна топлина. Компресът се държи колкото може по-дълго. Компреси от настъргана ряпа се използват също при ревматизъм и подагра.

Четете още

Природни илачи в битката срещу вируса

Природни илачи в битката срещу вируса

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. Мермерски: Сьомгата е опасна, ако се съхранява неправилно

Проф. Мермерски: Сьомгата е опасна, ако се съхранява неправилно

Реклама
Реклама
Реклама