Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13774536 www.bgdnes.bg

Щадете простатата!

  • Пийте редовно компот от сушени круши
  • Страхотен ефект дава сок от лук, ябълка и черна ряпа 

Простатата е главната мъжка жлеза, която определя "мъжките качества" на мъжа. Наричат я още неговото "второ сърце". Една от функциите й е да се бори с инфекциите. През нея премианват всички микроби, които са влезли през пикочопровода (пениса) и искат да се изкачат по-нагоре. Почти всички мъже над 60 години имат проблеми с простатата.

Аденом на простатата

Това е заболяване, което се характеризира за хора над 50-годишна възраст и се дължи на увеличаване на простатната жлеза, известно като доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Симптомите са често уриниране и отделяне на оскъдно количество урина. С напредване на болестта изпразването на мехура е все по-затруднено. Става задръжка на урина в него, така наречената остатъчна урина, което създава условия за възпаление на пикочните пътища. Причините за развитие на аденом на простатата са хормонални нарушения.

Реклама

Препоръки:

1. Да се избягват стресовете.
2. Да се пият повече течности.
3. Забранени са пикантните храни.
4. Никаква употреба на алкохол.
5. Умерен полов живот.
6. Да се избягва преохлаждане.
7. Колкото се може повече движение.
8. За лечението на това заболяване от голяма полза са лечебните храни, различните билкови отвари, запарки и настойки с противовъзпалително и общо възстановяващо действие.

По отношение на простатата всеки мъж над 40-годишна възраст трябва да знае поне 4 важни неща:

1. Кой страда от увеличение на простатата?
ДПХ е заболяване при мъжете, обикновено над 40 години. Всяка година в България се регистрират над 10 000 нови случая на увеличение на простатата. Тя засяга всеки втори мъж над 50 години, като се наблюдава тенденция към подмладяване на заболяването.

2. Какво е доброкачествена ДПХ?
Говорим за доброкачествена хиперплазия, когато простатата нараства и започва да притиска долните пикочни пътища. Появява се затруднено уриниране, парене и болка, а при нелечение и негативни усложнения върху отделителната система на бъбреците.

3. Как да разберем, че страдаме от ДПХ?

Тя започва незабележиумо и без оплаквания. Първите типични симптоми са:
а) по слаба струя на урината
б) често уриниране, особено през нощта
в) позиви за незабавно уриниране
г) затруднено начало на уриниране
е) неефективноизпразване на мехура
Постепенно настъпва задълбочаване на симптомите

Реклама

4. С какви препарати да се лекуваме при ДПХ?

Използваните препарати могат да бъдат разделени в 2 групи - синтетични и природни. Синтетичните лекарства често имат отрицателен ефект върхусексуалния живот и водят до други нежелани реакции. Понастоящем в Западна Европа масово случаите на ДПХ се лекуват с природни продукти.

Лечение на простатата с лечебни храни

1 рецепта - при възпаление на простатата
Вземат се 500 г корени от целина, нарязват се и се яварят в 1 л вода, докато водата остане наполовина. течността се разделя на 3 части и се пие сутрин, обед и вечер по време на хранене.

2 рецепта - от Андрей Петров, Трявна.

На много ситно ренде се настъргват лук и ябълка. Към тях може да се добави и 1 настъргана черна ряпа. Всичко това се прецежда и иизстиска през марля. Пие се по 100 млг 60 мин. преди ядене. Ефектът е страхотен. Пие се докато проблемът с простатата не бъде отстранен.

3 рецепта - против аденом на простатата - от Елена Димитрова, Хасково.

2 ч.л. аспержи се варят 5 мин. в 200 мл вода. Когато се приготвя чай от корените на растението, той се вари 10 мин - 1 с.л. нарязани корени се варят в 1 ч.ч. вода. приема се по една ракиена чашка всеки 4 часа.

4 рецепта - Марин Маринов, Стара Загора

В 500 г мед се изсипва 1 ч.ч. борови връхчета. Престояват така 1 месец и след това се приема 3 пъти дневно по 1 с.л. 20 мин. преди хранене. Още като започнете да го приемате веднага се чувства облекчение.

5 рецепта - от Динко Стефанов, Димитровград

Имал е сериозен проблем и на всеки 30 минути е уринирал. Научил е рецептата от съсед: в 500 мл вода се вари 1 ч.ч. ечемик, докато остане наполовина.
Отделно от тази отвара в 2 л вода се слагат 2 с.л. семе от пъпеш, 1 с.л. царевична брада, листа от бяла бреза, корени от магданоз, 1 стрък репей. Тази смес се вари точно 2 мин., след което се добавя 1 с.л. мечо грозде, ври още 1 мин. и се сваля от огъня. Смесват се двете отвари и се пие по 1 кафена чаша 3 пъти на денпреди ядене. Само след седмица настъпва подобрение.

6 рецепта

При профилактика и дори лечение на простатит, редовно пийте компот от сушени круши. Само след няколко дни настъпва подобрение, а с времето изчезва и самата болест.

Вземете 30 г цветове от крушово дърво, залейте ги с един литър вода и оставете сместа да престои 10 минути. След това прецедете. Пийте по една чаша 5 пъти на ден - при простатит и аденом на простатната жлеза.

Рибеното масло забавя рака

Развитието на рак на простата се забавя при хранителен режим, богат на Омега-3 мастни киселини, каквито има в рибеното масло. Все още не е напълно изяснен начинъ, по който раковите клетки се влияят от киселините. Може би те регулират процеса, чрез който организмът сам убива туморните клетки.

За да има ефект от омега-3 мастните киселини, те трябва да се приемат в определена дневна доза, значително по-висока от обичайното.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Прочиствайте с репей

Проф.Мермерски, бихте ли дал съвети и рецепти за прочистване на простатата. Благодаря предварително! С уважение: Атанас Георгиев, Пловдив (67 г.)

Рецепта 1

Залейте 1 с.л. смлени корени от сладник с половин литър вода. Оставете сместа да ври 10 мин., след това изстудете и прецедете. Приема се по една малка чашка 3 пъти на ден преди хранене. Един курс на лечение представлява 3 цикъла от по 3 седмици с по един емсец почивка между тях. Не се препоръчва да се приема дълго време без прекъсване.

Рецепта 2

Залейте 1 с.л. смлени корени от репей с половин литър вода, оставете сместа да ври 10 мин., изстудете, прецедете и приемайте по една малка чашка 4 пъти на ден преди хранене.

Четете още

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода
Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Мермерски: Сьомгата е опасна, ако се съхранява неправилно

Проф. Мермерски: Сьомгата е опасна, ако се съхранява неправилно

Реклама
Реклама
Реклама