Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13935896 www.bgdnes.bg

Най-секси рибарката Сара Николова: Избирам реката пред мола

За 8 март искам да ми подарят риболовна макара, а не цветя

Коя е тя

Сара Николова е определяна за най-сексапилната българска рибарка. Хубавицата с въдица в ръка е на 28 години, от София. Завършила е езикова гимназия и работи в сферата на ресторантьорството. Има и диплома за фризьор. В свободното време обича да пътува и да ходи на риболов. Казва, че бездействието и мързелуването не са за нея.

- Сара, честит 8 март! Риболовът по принцип се счита повече за мъжко хоби. Как една красива дама като теб хвана въдицата?

Реклама

- Никога не съм деляла хобитата или професиите на мъжки и дамски, според мен е достатъчно човек да го влече и да му се отдава. Голяма част от обкръжението ми са рибари и рибарки. Един ден просто си отворих очите, реших да си поръчам въдица и да си пробвам късмета.

- Каква е най-голямата риба, която си хващала досега?

- Речен кефал, наричан още клен, засега е единствената съществена риба, която съм хващала. Тежеше около 2 кг. Улових го по време на едва втория ми риболовен излет. Първия път хванах само няколко попчета. Кленът го хванах на мандула, която за съжаление на следващото мятане затрих в едни водорасли. Като за първи улов беше голяма радост. 

- Как се оправяш с връзването на кукички?

- Когато поръчаната ми от интернет нова въдица пристигна, отидох в един рибарски магазин. Изтърсих им влакното, макарата и въдицата и им казах: "Това някак трябва да стане на едно". Посрещнаха ме с усмивка, сглобиха ми я, обясниха ми някои неща, показаха ми няколко възела, които забравих, докато изляза от магазина, и ми пожелаха наслука. На първия ми риболов сменях доста примамки и се наложи да запомня поне най-лесния възел. Беше ми показан и обяснен отново първо от бащата на моя приятелка, а след това опреснително и от самата нея. Вече се справям и сама, неволята учи.

- Не те ли е гнус от белите или торните червеи, както повечето жени биха казали?

- Гнус не, но в началото ми беше жал за самите червейчета. И те душа носят и молех гореспоменатата приятелка да ми ги слага на кукичката. Вече съм закоравяла садистка към тях. 

- Кой е любимият ти водоем?

Реклама

- Все още нямам любимо място за риболов. Искам да посетя още доста места, за да определя. А любимият ми вид риболов е спинингът с изкуствени примамки. С него започнах от самото начало, а и така няма скука, не е за пиячи и манджии.

- Как гледат на теб мъжете рибари?

- Първия път, когато отидох на риба, бях с една приятелка. Постлах си едно одеяло и започнах да си разпъвам въдицата. Вместо да сложа дръжката и макарата на одеялото, аз сложих върха там, а макарата в пясъка и камъните. Докато си майсторя, покрай нас минаха две момчета рибари и едното, поглеждайки какви ги върша, подметна на другото: "Много професионално, няма що". Аз си замълчах, казвайки си наум: "Колкото по-късно, толкова по-мръсно". Минаха час два и реших да сменя мястото, на което замятам. Отидох по-нагоре и си намерих едно местенце за мен. Хвърлих първа и няколко секунди след това някакъв човек се оплете в моето влакно. Когато погледнах, кого да видя - същия "отворко" от малко по-рано през деня. Умишлено извадих една много мазна и изкуствена реакция: "Опааа, май се оплетохме". Момчето през зъби ми отговори: "Да". Седяхме си така една минута и накрая ме попита дали имам ножичка, за да си отреже неговото влакно. С усмивка отговорих, че имам, дадох му и сагата приключи. 

- Кое е по-важно за теб - гримовете, червилата, чантите, обувките или риболовните примамки?

- Вървят наравно! Трябва да има и за рибарката, и за рибите.

- Каква е разликата от обиколка в мола и разходка с въдица край реката?

- Каквато е от Лом до Лондон. Нямат база за сравнение. В последната година съм се разхождала повече около реките, отколкото съм посещавала моловете.

- С какво би сравнила адреналина от изваждането на едра риба?

- Не бих могла да го сравня. Това е нещо ново за мен. Много приятно усещане, което се надявам тази година да изпитвам по-често.

- Как ще реагираш, ако за 8 март някой ти подари въдица вместо букет цветя?

- Дотук и без повод ми подариха 4 въдици, така че бих се зарадвала следващият подарък да бъде макара. 

- На кое кътче от Земята мечтаеш да отидеш за риба?

- Все още не съм запозната с морския риболов, затова бих избрала река Амазонка в джунглата. Има доста интересни екземпляри и хиляди места по крайбрежието й за мераклии.

- Има една поговорка: "Сухо дупе риба не яде". Готова ли си паднеш във водата, но да уловиш трофея?

- Разбира се, няма да се излагам на финалната права... Само да не си намокря косата (смее се).

- Има ли други "мъжки" хобита, по които си падаш?

- Доста от мъжките работи ми се отдават и върша с удоволствие за разлика от много мъже. 

- Кой готви улова вкъщи?

- Готвенето не е моята стихия и не ме влече. Не мога да си сготвя сама, но например мога да си сменя гумите на колата или да си направя ремонт вкъщи сама. Улова го приготвя, който умее и има желание - най-често баща ми. На него му се отдава кулинарията. Приятелят ми също обича да готви и да отделя от времето си за това. Пробвала съм да се развихря, харесвам експериментите, но тези с локация кухня стават прекалено екстремни, когато участвам аз.

Четете още

Мира Добрева дърпа пъстърви

Мира Добрева дърпа пъстърви

Сестри хванаха огромна щука

Сестри хванаха огромна щука

Реклама
Реклама
Реклама