Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14015261 www.bgdnes.bg

650 фазана литнаха във Врачанско, тежки и големи са птиците

650 броя фазани бяха разселени из районите на ловно-рибарско сдружение Враца. Акцията по задивечаване след адаптирането на птиците във волиери се проведе в два поредни дни. Това е първото разселване за годината и бе извършено точно преди яйценоса.

Ловците от ЛРС - Враца, споделиха възхищението си от отличното качество на птиците и казаха, че пернатите бързо се приспособяват, тъй като условията в района са много добри.

Реклама

"Тежки и големи птици. Много надеждни фазани ни раздадоха тази година", коментират специалистите. Според Закона за лова фазаните са разрешени за отстрел от 1 октомври до 31 януари. Интересното при тези птици е, че мъжките вземат дейно участие в грижите за малките. Фазаните обикновено се хранят със семена и насекоми.

Пролетната таксация от миналата година показва, че запасите от дребен дивеч у нас се увеличават. Ръстът при заека, фазана, яребицата и кеклика е съвсем малък.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Ловците на война с чакалите

Ловците на война с чакалите

Най-старият ловен трофей е български

Най-старият ловен трофей е български

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама