Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14347050 www.bgdnes.bg

Направете си кюфтенца от хайвер

По това време от годината женските екземпляри на топлолюбиви видове като шаран, каракуда и платика са пълни с узрял хайвер. Ако сте решили да подарите свободата на рибата, тя ще може да изпълни брачните си задължения и да се възпроизведе. В случай, че все пак искате да похапнете рибка, в никакъв случай не изхвърляйте хайвера, а си направете вкусни кюфтенца от него.

За около половин кг хайвер ще са ви нужни 2 яйца, 7 с.л. брашно, сол, кимион, черен пипер и ситно нарязан лук. Хайверът се измива добре от кръвта, като се премахват и ципите. Добавят се яйцата, брашното, подправките и лука. Разбърква се, докато се получи консистенция като гъста боза. Вместо брашно някои използват галета или размекнат във вода хляб. Оставяме за известно време в хладилник, за да поеме от солта и да стегне.

С помощта на лъжица поставяме от сместа в сгорещено олио. Обръщаме от двете страни до добиване на златист загар. Гарнира се с магданоз и се бие с изстудено бяло вино или бира. Наздраве! 

Четете още

Пълним живарника с платики от яз. "Сопот"

Пълним живарника с платики от яз. "Сопот"

Вижте къде може да ловите риба и през нощта! (Пълен списък на водоемите)

Вижте къде може да ловите риба и през нощта! (Пълен списък на водоемите)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама