Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14768183 www.bgdnes.bg

Изхвърлете лесно и без болка камъните в бъбреците

Над 40 души са излекувани с отвара от бира и пъпешово семе 

Смес от тамян, сакъз, мед и зехтин също помага 

Камъни в бъбреците

Стефка Атанасова разказва: Тази рецепта е приложена от жена в далечната 1980 година. Жената е изхвърлила 17 камъка и от тогава няма проблеми.

Смесват се 25 г бял тамян, 25 г дъвка сакъз (от аптеката), 25 г чист пчелен восък, 50 г зехтин.

Реклама

Дъвката и тамянът се счукват в дървено хаванче и се пресяват. Слагат се в затопления зехтин и пчелния восък и се варят на водна баня. Сваля се от котлона секунда преди да заври. Получава се една чаена чаша гъста каша.

Правят се топчета, от кашата, които не трябва да се допират до зъбите. Слагат се в среда от хляб и могат да се гълтат с чай от мечо грозде. Изпиват се топчетата от цялата доза.

Бонка Чалъкова се е разболяла и се е установило, че в левия бъбрек има 4 см камък. В болницата, кьдето са я лекували, една възрастна жена й е казала следната рецепта:

Купуват се от билковата аптека билките брош и корени кисел трън. В 500 мл вряла вода се слага по 1 супена лъжица от двете билки. Ври 5 минути. Оставя се да изстине и течността се дели на 3. Отварата се пие на гладно 3 пъти на ден. Бонка е пила билката 9 месеца. Получавала е болки в корема при изхвърляне на песъчинки, но не са били непоносими. За 9 месеца е разрушила камъка, който е бил 4 см дъльг и 2 мм дебел.

Да се спазва диета - без мазни и пържени храни, шоколад, газирани напитки.

Стефан Христозов описва през какви мъки и болки е минал и как е изкарал камъни от бъбреците си. Това е било преди 35 години.

Реклама

Всеки месец е изкарвал камъни с кризи - над 80 камъка.

Пиел е хисарска вода, но са му казали, че тя е противопоказна за неговите камъни, които са били оксалатно-фосфатни. Трябва да се пие само балканска вода, която той пие и досега по два литра на ден. Използвал е за лечението си две билкови рецепти, като е бил подкрепен и от лекуващата си лекарка д-р Апостолова.

Ето ги и самите билки:

Първа смес - мечо грозде;

Втора смес - по 60 грама от всички билки: корени от бяла ружа; корени от бял оман; корени от брош; дрьжки от череши; стъбла от босилек, златна пръчица, ленено семе; конопено семе.

Първа седмица - една чаена льжичка мечо грозде се накисва от сутринта в 200 г вода. Вечерта се вари 10 минути. Във втора чаша 200 мл вряща вода се слага една чаена льжица от втората смес. Ври 5 минути. Двете чаши стоят цялата нощ, на сутринта се прецеждат и смесват.

Сместа се разделя на три равни части. Пие се 3 пъти на ден по една част преди ядене.

Втора седмица - също както първата седмица, но се поставят две чаени лъжички мечо грозде,

Трета седмица - също както първата седмица, но се поставят три чаени лъжички мечо грозде.

Четвърта седмица - почивка.

Това лечение продължава една година.

Пиел е и отвара от дръжки от вишна - една шепа дръжки се варят 7 минути в един литър вода. Това количество се изпива за един ден.

Пиел е и топките от шипковите храсти - 10 топки се пият за 3 дни

С последните две отвари е стопил камък от 14 мм на 3 мм.

Бъбреци - уратни камъни

Райна Георгиева споделя, че синът й преди 10 години е имал голям камък в бъбрека. Ходил е на лекар, който не му е помогнал с лекарства. Райна е помогнала на сина си, като е приложила рецепта от природата. Смесват се 250 г зехтин, 250 г спирт 90 градуса, 250 г лимонов сок и 250 г мед.

Всички съставки се мерят заради разликата им в относителното тегло. Преди пиене се разклаща сместа. Приема се по 100 грама един час преди хранене. Пие се 3 дни. Камьните се преврьщат в песъчинки и се изхвърлят безболезнено. Когато мъжът е отишъл на ехографски преглед, камъка го е нямало. Тази рецепта се предлага само за установени уратни камъни.

Милка Куцарова споделя: с тази рецепта са се излекували поне 40 човека, включително и моят син.

В 1 литър бира се слага 200 грама семе от пъпеш, смляно. Ври, докато остане 500 грама. Течността се прецежда и се пие колкото се може гореща на глътки в продължение на 15 минути на гладно сутрин. След един час може да се закусва. До вечерта без болки урината става по-гъста и по-мътна. Камъните започват да се разлагат, Ако преобладават оксалатните камъни и преминат в уретера, не могат да се придвижат в пикочния мехур.

На другия ден се пие чай от канадски трън - в 2 литра вряла вода се слагат 4 супени лъжици канадски трън. Престоява 20 минути, прецежда се и се пие вместо вода.

Този чай разширява уретера, ако камъкът е голям, за да може да излезе. Рецептата се повтаря.

Преборете високия албумин с

магданоз, лимони и овесени ядки

Лечителката от Варна Вяра Стоянова предлага няколко много ефикасни рецепти за висок албумин:

Смесват се добре 3 връзки магданоз, 5 лимона, нарязани на парчета, и 3 супени лъжици овесени ядки. Сместа се вари в 1,5 литра вода 20 минути. Кисне 2 часа. Пие се 4 пъти на ден по 100 мл 30 минути преди ядене.

Чаят има удивителен ефект и при албумин в кръвта.

С един литър бяло вино се заливат 4 настъргани черни репи. Кисне 8 дни. Пие се по една ракиена чашка само сутрин на гладно.

Георги Янков ни предлага две много успешни рецепти при високи стойности на албумин в урината:

1. В един литър вода се варят 15 минути три супени лъжици сльчогледово семе и три супени лъжици тиквено семе. Кисне 2 часа. Пие се по малко на глътки вместо вода за един ден. Да се яде варена или печена тиква.

По веднъж в седмицата да се яде варено жито и да се пие водата му.

2. Смесват се добре 500 грама течен мед с 200 грама смлени на прах зърна от уроф (фий) и един лимон, настърган с кората. Взема се 3 пъти на ден по една супена лъжица преди ядене.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря: 

Корен от шипка

цери пиелонефрита 

Невероятна е историята на добруджанеца Костадин Димитров от Каварна. И досега никой лекар не може да повярва, че напълно се е разделил с диагнозата пиелонефрит, която поради усложнения при него се превръща в хроничен гломерулонефрит. По мнение на специалистите това заболяване неизбежно води до бъбречна недостатъчност, която изисква доживотно хемодиализно лечение.

Костадин е ученик, когато започва да се уморява лесно, не му достига въздух, чувства гадене. Отива на лекар, който му назначава лекарства, за да лекува дихателната система. Състоянието на юношата не се подобрява, напротив, става по-критично.

Постъпва в болницата в Добрич. Там престоява почти 6 месеца, през което време му поставят над 1000 инжекции. Положението му става критично. Диагнозата му е пиелонефрит. Поставен е на строга диета. Казват му, че трябва да се примири - няма да може да се ожени и да има деца.

От болницата го изписват и постъпва в санаториум в Горна баня. Един ден го забелязва възрастен мьж. Костадин му споделя неволите си. Старецът се разсмива и заявява, че заболяването му е лесно лечимо.

Казва му следната рецепта: Изкопават се корени от шипков храст, който обаче да е далеч от пътища и прах, да е в гората. 250 грама от корените, измити с вода, се варят в 4 литра вода, докато течността остане наполовина. От отварата се пие по 150 мл 3 пъти на ден половин час преди хранене.

След 3 месеца пиене на отварата албуминът в кръвта на Костадин се нормализира. Той създава семейство, раждат му се 2 деца, има и 2-ма внуци.

Прогнозите на лекарите не се сбъдват. Зловещото заболяване завинаги изчезва, а той мислено благославя стареца всеки ден за това, че чрез съвета си му е донесъл избавление.

Четете още

Болестите удрят заради липса на витамини

Болестите удрят заради липса на витамини

Кожата е най-тежкият орган в човешкото тяло

Кожата е най-тежкият орган в човешкото тяло

Реклама
Реклама
Реклама