Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/15315804 www.bgdnes.bg

Хубавица хвана трофейна пъстърва

Рибата е дълга 43 сантиметра, пусната е обратно в река Въча

Трофейна речна риба от вида балканска пъстърва успя да улови майсторка. Това се случи по време на третия кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур. 

Страхотната слука споходи хубавицата Мария Целкинска от клуб по спортен риболов "Искър". С много вещина и познания тя се справи с борбената риба, която влезе в кепчето й. Пъстървата се оказа с дължина цели 43 сантиметра. След измерване и вписване в протокола от страна на съдиите рибата беше върната обратно жива и здрава в реката. 

Реклама

Състезанието се проведе на река Въча в района на село Куртово Конаре. По безапелационен начин републикански шампион за 2023 година стана Димитър Петров. Той спечели и трите турнира по риболов с муха и шнур. 

Миналия уикенд се състоя XV Национален мухарски събор, организиран от риболовната федерация. Мероприятието, което събра любителите на този вид спорт от цялата страна, се проведе в град Долна баня. По време на събора бяха направени демонстрации по връзване на изкуствени сухи мухи, кастинг (замятане), както и детско училище.

На 2 септември пък е насрочен детски риболовен турнир за пъстърва в река Девинска, която по-рано този месец беше изтровена. Все пак благодарение на реакциите на рибарите реката отново бе зарибена с балканки.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Вижте каква пъстърва гигант уловиха на яз. "Доспат"

Вижте каква пъстърва гигант уловиха на яз. "Доспат"

Пуснаха 100 хиляди пъстърви

Пуснаха 100 хиляди пъстърви

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама