Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/15438599 www.bgdnes.bg

Първото стрийт фишинг състезание е утре в Ямбол

Тази неделя коритото на река Тунджа в централната част на град Ямбол ще стане арена на първото по рода си професионално състезание по стрийт фишинг (уличен риболов) в България. Любопитното е, че това е и единственото речно корито у нас, което отговаря на критериите за този вид риболов, уточняват организаторите от сдружение "Екстрийм".

Целта на събитието е да се популяризира този вид риболов в България и повече хора да се запознаят с неговите особености. Това е дисциплина, в която се използват изкуствени примамки за улов на всички видове хищни риби.

Реклама

Стартът на надпреварата е в неделя, 10 септември, от 8:00 часа, а сборният пункт е на поляната под централния мост на Градския парк до бившата Минерална баня.

В състезанието няма нито възрастово, нито полово ограничение, но лицата под 12-годишна възраст трябва да бъдат с придружител. Задължително условие за всички участници е да притежават валиден риболовен билет. Освен със собствени въдици те трябва да бъдат снабдени и с кеп.

Регламентът е по международните стандарти за стрийт фишинг. Уловената риба ще бъде измервана в сантиметри и пускана обратно в реката. Всеки сантиметър на уловена риба ще се брои за една точка, която ще влиза в актива на състезателите. До този момент записалите се за участие в риболовното шоу са над 50 души.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Река Марица завря от ХИЩНИЦИ. Ето как да ги уловите!

Река Марица завря от ХИЩНИЦИ. Ето как да ги уловите!

Хубавица хвана трофейна пъстърва

Хубавица хвана трофейна пъстърва

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама