Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/15593964 www.bgdnes.bg

Сом от каяк издърпаха на язовир "Искър"

Сомът на язовир "Искър" е активен. Доказва го уловът на Валери Йонков от София. Той успява да извади два екземпляра, а огромно водно чудовище къса влакното в последния момент.

Майсторът практикува джигов риболов със силиконови примамки, като навлиза във водата със своя каяк. Спуска изкуствената рибка на 15 метра дълбочина. Валери само вижда силуета на първия ударил му сом. Борбата е дълга, рибата със сигурност надхвърля 2 метра, но в крайна сметка тя се оказва победител.

Реклама

Следва нов удар, като този път в кануто е изваден 15-килограмов сом. Още на ранина Валери успява да измъкне и втори сом, малко по-дребен от предишния. Жълта силиконка Savage Gear с джиг глава е печелившата примамка, издава майсторът. Той практикува само "хвани-пусни" и подарява живота на рибите.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Богат улов на яз. "Тича", скачат големи бели риби

Богат улов на яз. "Тича", скачат големи бели риби

Сомове НАПАДАТ река ЯНТРА

Сомове НАПАДАТ река ЯНТРА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама