Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16043210 www.bgdnes.bg

СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ! Най-добри сме в ЛОВА с куче

Мирослав Ненковски с английски пойнтер завоюва титлата с два фазана

Кои са най-добрите ловци в света? Българите, разбира се! Това се доказа по безапелационен начин на провелото се световно първенство за ловци с кучета, работещи със стойка и шпаньоли по правилата на "Св. Хуберт".

Нашата страна грабна както индивидуалната, така и отборната титла при мъжете, научи "България Днес"! Женският състав пък се завърна от турнира на планетата с бронзови медали. Ловният мондиал се проведе край словашкия град Сенец. Водач на отбора на България бе известният киноложки съдия Петър Радев. Още преди състезанието очакванията бяха за добро класиране на българския тим, а целта бяха призовите места. 

Реклама

Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски безапелационно стана световен шампион. Той бе единственият състезател, реализирал два фазана в редовния си тур. Английският му пойнтер пък намери четири птици, заради което са оценени от съдийската двойка с 91 т. След стабилното му представяне на баража вече нямаше съмнение кой ще вдигне титлата. 

Другият ни представител Димитър Тодоров с дратхар Фиго фон Швабагрунд, макар да не успя да намери дивеч, с представянето си се класира шести в своята батерия, което бе достатъчно и за отборната световна титла при мъжете.

При жените наши представителки бяха Гергана Делчева с епаньол бретон Л-Арон Тига Бендида и Юлиана Попова с курцхар Сони фром Ветренски. Дамите бяха разпределени в две батерии, като Гергана Делчева в своята реализира един фазан и бе класирана на трето място. В другата батерия обаче никоя от дамите не успя да отстреля дивеч и според регламента на турнира не бе проведен бараж. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

СТРАШЕН глиган повален без кучета!

СТРАШЕН глиган повален без кучета!

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама