Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16937216 www.bgdnes.bg

Красива ловджийка гръмна глиган

*Дама с точен мерник 

*Русокосата Ваня е майка на три деца и ходи на излети от седем години, но за пръв път поваля животно 

Красива русокоса ловджийка гръмна първия си глиган!

Дамата с точен мерник Ваня Лазарова ходи на излети от седем години. Но едва в края на този сезон за отстрел на диви прасета, който приключи по-рано този месец, поваля първото си животно.

Реклама

"Бях на пусия в местността Локвите. На около 30-40 метра имах край себе си добра видимост. Започна излетът, не се чуваха нито гоначите, нито кучетата, но аз бдях и имах готовност за бърза стрелба, въпреки че вече не се надявах, че ще видя някакво животно. Спазих всичко, което се иска от един ловец на пусия. Отстрелях глигана с първия изстрел. Той беше над 60 килограма. Цялата тръпнех от вълнение и радост. И колегите се вълнуваха като мен. Поздравяваха ме, а някои от тях казваха: "Вече Ванчето може да заема и най-отговорни постове". Направих сефтето и се надявам на повече слуки през ловния сезон тази година", разказва Лазарова пред официалния сайт на НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

 

Ловджийката е майка на три деца. Най-голямото е на 16 години. Казва се Адриан, но не се интересува от природа и дивеч и най-малко от лов, за разлика от 12-годишната си сестра Мария, която се грижи за гончето на семейството и проявява голям интерес към ловните излети. Момиченцето мечтае да стане авджийка също като майка си. А третото дете е само на 2 годинки и още не се знае какъв път ще поеме. Съпругът на Ваня е секретар на ловната дружинка, така че семейството има сериозно присъствие в излетите. 

Ваня разкрива, че често тренира стрелба, за да е точна в изстрелите си.

Четете още

Два страшни вълка пребори ловец

Два страшни вълка пребори ловец

Гол ловец гръмна глиган на финала

Гол ловец гръмна глиган на финала

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама