Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17382938 www.bgdnes.bg

Пъстървите от река Искър се отчитат добре

От откриването на пъстървовия сезон в началото на февруари, та досега стотици риболовци посещават река Искър под язовирната стена на бент "Панчарево". Кълве балканска пъстърва. Поречието до моста на "Цариградско шосе" е превърнато от сдружение "Искър-София" в специална зона, където се лови на принципа "хвани и пусни".

По няколко пъти в годината бреговете се почистват, а водите на реката се зарибяват. Прави се и строг контрол на рибарите, които трябва да имат редовно заверен билети да спазват правилата с връщането обратно на всяка една уловена риба.

Реклама

Сега пъстървите все още са сравнително лениви, а нивото на реката е малко. Все пак опитните майстори знаят, че рибите се крият в подмолите. Хващат се най-добре при мухарски риболов с шнур и имитация на ларва на насекомо. Други залагат на спининг с блесни, воблери или сикилонови примамки. Повечето риби са по 30-35 см, но има и трофейни по половин метър, хвалят се рибари във фейсбук групата "Опазване и зарибяване на р. Искър под Панчарево".

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Уловиха НАЙ-ОГРОМНАТА пъстърва в България!

Уловиха НАЙ-ОГРОМНАТА пъстърва в България!

Започна риболовът на балканска пъстърва

Започна риболовът на балканска пъстърва

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама