Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/4974949 www.bgdnes.bg

Рекорд на състезание: 2,1 тона шарани

Над 2,1 тона шаранови риби бяха извадени от въдичари по време на състезание у нас. Това е абсолютен рекорд в цялата история, откакто се провежда републикански шампионат по улов на шаран. Шокиращата случка споходи късметлиите на язовир "Ряховски ливади" край Севлиево.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Надпреварата бе трети последен кръг от националния шампионат и в нея се включиха общо десет отбора. По програма хващането на шараните се провежда в продължение на три денонощия, като тимовете се настаняват в своите сектори след теглене на жребий. Риболовът протича изключително и само на дъно. На куките се залагат най-вече царевични зърна с различен аромат, както и протеинови топчета.
Още от първия ден майсторите в тази дисциплина започват да вадят огромни шарани. Не липсват и удари на бели амури. В крайна сметка отборът на "Лидер" успява да улови умопомрачителните 455,5 кг риба за този кръг и с това да грабне шампионската титла този сезон. Освен това тимът може да се похвали и с най-големия изваден екземпляр по време на състезанието - гол шаран с тегло 20,2 кг.


На "Ряховски ливади" от решаващо значение се оказа издръжливостта, защото нямаше време за сън. Трофейните риби кълвяха една след друга и накрая силите напуснаха някои от състезателите. Общо десетте отбора уловиха 2128 кг риба до последния сигнал на съдията Ангел Стаменов.
В генералното класиране за 2015 г. след "Лидер" (9 наказателни точки) се наредиха отборите на "Ексклузив" (10 н.т.) и "Дрънк карп" (12 н.т.). Припомняме, че първите два кръга се проведоха на язовирите "Агов дол" и "Тръстиково". На националния отбор пък предстои участие на световно първенство по улов на шаран. То ще се проведе тази есен на езерото Каспи в Испания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама