Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5232751 www.bgdnes.bg

3 глигана за 5 минути

Със страхотно постижение в лова се похвалиха от дружинката в село Царева ливада, община Дряново. Ловец успя да повали три диви прасета само в рамките на пет минути. Писмо със снимка на трофеите пристигна в редакцията на "България Днес". За рекорда ни информира Стефан Томов, който има дългогодишен опит с пушката.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


"Аз съм най-старият ловец и се гордея с тези млади момчета от дружинката. На 19 декември Любо Веселинов за пет минути събори трите прасета, които виждате на снимката", пише Томов, който е и бивш кмет на селото. Ловът се е състоял в местността Ямата Пърша. Китното село Царева ливада е разположено в сърцето на Предбалкана в много красив хълмист район.
"Групата ни е много дисциплинирана и нямаме никакви проблеми с нея", хвали се ветеранът при ловците след края на сезона за преследване на дива свиня. Както е известно, по закон най-популярният у нас лов трае от 1 октомври до втората неделя на януари.
В Царева ливада са запалени и по риболова. В самото село с 699 жители живописната река Тревненска се влива в Дряновска и едри пъстърви, мрени и кефали плуват във водите им. В природата наоколо все още се среща саламандърът, за когото се знае, че обитава само екологично чисти райони. Типичната възрожденска архитектура също привлича немалко туристи. Царева ливада е известна и със своя басейн, строен през далечната 1940 година. Той е вторият в България след този при "Дианабад".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама