Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5411721 www.bgdnes.bg

Жена предала Васил Илиев. Шефът на ВИС ликвидиран след женска ревност

Сервитьорката Елмира разкрила маршрута на легендарния бос

Изоставената любовница Елмира е станала основна причина за екзекуцията на Васил Илиев. 21 години след смъртта на легендарния бос в подземния свят плъзна любопитна и изключително аргументирана версия за неговото убийство. Тя е свързана с въпросното бившо гадже. Мадамата разкрива безценна информация за ежедневието на най-опасния мъж в страната по това време, с което подписва неговата смъртна присъда.
Основателят на ВИС-2 беше застрелян на 25 април 1995 г. в София. До ден днешен неговите килъри не са открити. Поради некадърност или корумпираност от страна на следователите всички истински следи към убийците са пропуснати.


Мистерията е на път да бъде разплетена в днешни дни, а основно действащо лице е голямата любов на Васил Илиев - Елмира. Тя става причина за раздялата и развода на мафиота с неговата законна съпруга Мариета, майка на тяхната дъщеря Ивона.
Изкусителната сервитьорка оплита сърцето на по-големия от братята Илиеви в Японския хотел. Тя работи в тамошния ресторант и хваща окото на боса.
"Успя да изпревари десетки други златотърсачки и напипа най-правилния път, за да омае Васко - разказва един от близките хора на фамилия Илиеви. - Знаеше, че той е най-могъщият българин от първата половина на 90-те години."
В резултат на пламналата любов между Илиев и сервитьорката жената на боса Мариета е изгонена от семейния дом в столичния квартал "Дружба". Пратена е в родния Кюстендил заедно с мъничката Ивона. Честолюбивият Васил признава на своята законна съпруга как е влюбен в друга жена. Разводът е уреден много бързо.

Реклама


На мястото на Мариета в панелката се пренася Елмира. Новата половинка има големи планове. Тя не може да се примири да живее сред бачкатори и цигани в един от най-бедните квартали на столицата. Красавицата иска лукс. Знае как може да го получи, защото вижда ежедневния оборот от долари и марки, които минават през ръцете на боса.
Елмира убеждава мафиота да инвестира парите в недвижимо имущество. Изборът пада върху най-скъпото възможно място - центъра на София. Елмира харесва мезонет срещу Японския хотел. Изборът не е случаен. С това тя иска да обвърже сантиментално Васил с мястото, откъдето е тръгнала тяхната връзка.
Плановете на знойната хубавица са прекрасни.
"Поръчаха обзавеждането за огромния апартамент от Италия - добавя източникът на "България Днес" - Тоалетната беше селектирана от последните каталози на популярните дизайнери, а спалнята беше достойна дори за Шехерезада."
Грандиозният ремонт започва. Обещанията на майсторите са двойката да заживее в центъра на града след няколко месеца.


Всичко се развива отлично за Елмира, но тя не е способна да контролира едно-единствено нещо - нощния живот на Васил. По-големият брат се пуска по модерната вълна от мутренските години и рядко пропуска вечер, без да купонясва. На едно от партитата под погледа му попада балерината Кристина Мицева, бъдеща половинка на футболиста Любослав Пенев и майка на едно от двете им деца.
Високата блондинка с млечнобяла кожа влиза под кожата на Васил Илиев. Влюбчивият бос много бързо забравя за Елмира и дори я гони от панелката в "Дружба".
Тоталната промяна нанася жесток удар на доскорошната фаворитка. Тя е бясна от постъпката на Васил Илиев, но осъзнава, че нищо не може да направи.
Точно в този момент бизнес интересите на боса започват да престъпват нормалните граници. Неговата империя се разраства с изключителни темпове. Враговете на Васил се множат всеки ден.


"Никой не знаеше как точно протича неговият ден - разказва приближеният на фамилия Илиеви. - Пътуваше сам с колата, освен ако не беше препил или не отиваше на среща с някой друг от големите босове. Охраната се движеше обикновено зад него."
Във фаталния 25 април Васил се качва за пръв път в своя нов "Мерцедес SL 500". Хитовото возило е закупено от Филип Найденов-Фатик.
"Няколко дни по-рано се беше видял за последно с Елмира и вероятно тогава й е споделил за новия "Мерцедес" - разказва източникът на "България Днес". - Много малко хора знаеха, че сменя своя автомобил. Вероятно тя е споделила новината, без да иска или умишлено, на хора, които са свързани с поръчителите или директно с килърите."
Сервитьорката е познавала отлично ежедневието на боса. Почти всеки ден той вечерял в своя любим ресторант "Мираж" и неведнъж я е вземал с него. Точно по уличките на столичния квартал "Гоце Делчев" се случва и стрелбата срещу Васил Илиев. Докато той кара по ул "Луи Айер", срещу мерцедеса изскачат килърите и започват стрелба. Босът е уцелен в главата и умира на място.


В суматохата след показната екзекуция полицията и верните хора на Васил Илиев започват издирване на убийците. Всички усилия удрят на камък, но следователите са единодушни - някой вътрешен човек е дал информация за маршрута, по който се е движел Васил Илиев, и за новия автомобил, каран в пролетната вечер.
Следите на Елмира се губят мистериозно от фаталната дата.
"Нищо чудно килърите и нея да са очистили, за да не отведе полицаите или отмъстителите до тях - разсъждава източникът на "България Днес". - Може и самата тя да е избягала в чужбина, защото се е страхувала от вендета."

Борис Крумов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама