Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5431115 www.bgdnes.bg

Внимание! Бракониери на Панчарево!

Пускат незаконно мрежи в езерото посред бял ден

Притеснени риболовци алармираха, че бракониери плячкосват Панчаревското езеро край София посред бял ден. Във водите му се пускат незаконно мрежи, а това става пред очите на всички. Чувствайки се ненаказуеми, "варварите" безчинстват ежедневно, а институцията, която трябва да осъществява контрол, нехае.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Въдичари са успели да заснемат наглите апаши, докато опъват една от мрежите в езерото. Читатели на "България Днес" ни изпратиха шокиращите кадри, на които се вижда ясно бракониерският акт, извършен през деня.
Всичко това се случва на бетонния кей под прословутия ресторант "Лебед", който е любимо място на много випове. Служител на заведението е ангажиран да се занимава с незаконния улов. Непритесняван от никого, той спуска мрежите, след което събира урожая. Хванатата риба веднага се предлага в менюто на ресторанта.
Езерото край Панчарево е любимо място за отдих и любителски риболов на столичани. Пълната липса на контрол и проверки от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури обаче е на път да съсипе живота в бента. Бракониерство има и през зимните месеци, когато рибата се струпва в дълбочините пред стената. Тогава наглеците нападат пасажите с голи тройни куки от лодка.
Призоваваме ИАРА да се самосезира от публикуваните снимки и да направи проверка по случая с незаконните мрежи!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама