Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5764389 www.bgdnes.bg

Започва световното в Пловдив

34 национални отбора кръстосват въдици на Гребния канал

Най-мащабното състезание в риболовните спортове, провеждано някога у нас, започна на Гребния канал в Пловдив. 34 национални отбора ще мерят сили за най-престижната купа. Снощи се проведе официалното откриване на 63-ото световно първенство на нациите по риболов на плувка.
Повечето от състезателите провеждат свободни тренировки на водоема още от понеделник, а днес ще се състои и официалната тренировка преди големия сблъсък на въдици. Самият турнир се провежда в рамките на два дни (събота и неделя). Достъпът до целия северен бряг на Гребния канал е ограничен само за риболовците и техническите щабове. Зрителите ще могат да наблюдават първенството зад оградителни ленти.
"В канала има достатъчно риба, за да се получи отлично състезание", убеден е републиканският шампион у нас за тази година Веселин Василев. Той е една от големите ни надежди в националния отбор. Останалите в състава са Заприн Манолов, Огнян Райдовски, Евгени Милев, Калин Запрянов, Симон Симонян, както и капитаните Пламен Панталеев и Калин Митранов.
Общо 7 тона риба беше пусната във водите на канала преди най-високия форум в риболовните състезания на планетата. Очакванията са да се ловят основно шарани, каракуди и бели амури. Има и единични сомове. В тренировките до момента рибите показаха, че са изгладнели, което гарантира атрактивно шоу през уикенда.
Любопитно е, че по време на състезанието за стръв и подхранка ще се използват общо един тон бели червеи, 800 кг фуил, 500 кг кастери, половин тон торен червей и 200 килограма пинки.
"България Днес" ще публикува подробен репортаж и снимки от събитието след края на световното по риболов в Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама