Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8141152 www.bgdnes.bg

Потвърден е арестът на Васил Божков , арестуван е и собственикът на "Левски"

Арестът на издирвания хазартен бос Васил Божков заедно с още две лица е официално потвърден, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна, цитиран от Dariknews.bg.

"Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", заяви той. Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни той.

Реклама

"Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира Гешев.

Мажоритарният собственик на ФК "Левски" Георги Попов е задържаният в Обединените арабски емирства заедно с бизнесмена Васил Божков, съобщи БНР. Властите в емирствата са изпратили официално потвърждение до българските власти и за ареста на Попов.

Георги Попов е притежател на близо 85% от акциите на ФК "Левски" и беше обявен за издирване.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той беше обявен за общодържавно издирване преди 4 дни

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама