Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8210209 www.bgdnes.bg

Гешев: Божков се е почувствал по-силен от държавата (Обновена)

Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти обвиненията към Васил Божков.

Малко преди да бъде обвинен в различни престъпления, бизнесменът напусна държавата.

И в момента текат процеси на изземване на предмети с културна стойност от офисите му.

Там вчера освен различни артефакти, обвити в салфетки, във вестници, прибрани в кашони или в кутии за пури, Прокуратурата откри огнестрелно оръжие и регистрационна бланка за криминалистическа регистрация.

"Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива, защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка", коментира днес Иван Гешев.

Реклама

"Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почуствал, че е по-силен от държавата“, допълни още главният прокурор, цитиран от novini.bg.

"Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите", посочва още Гешев за антиките на Божков, предаде БНТ.

Специализирана полицейска операция по линия на противодействието на битовата престъпност се провежда в Благоевград. В акцията участват служители на жандармерията и на полицията.

Проверката и акцията, която се провежда в Благоевград, е срещу битовата престъпност. Има задържани 15 лица, но главният прокурор каза, че в сравнение с останалата страна и проверките, които се извършват в другите градове в страната, Благоевград е на много добро ниво. Именно затова прокуратурата работи активно и с кметовете.

Проверката все още продължава, а засилено полицейско присъствие от страна на полицейските части и жандармерията има на територията на целия град.

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама