Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13906570 www.bgdnes.bg

Вижте Брус Уилис за първи път след новината за болестта му (Видео)

Брус Уилис беше видян за първи път, след като семейството му разкри, че е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция ( FTD).

67-годишната холивудска икона се оттегли от актьорството миналата година, тъй като започна борбата си с афазия, която доведе до влошаване на езиковите му способности.  

Реклама

Той беше видян със  син пуловер, черни джогинг обувки и вълнена шапка, докато пиеше кафе с двама приятели на разходка в Калифорния, пише dailymail.

Крехката звезда беше видяна за последно на публично място в края на януари, когато излезе на обяд с приятели в Ел Ей. Седмица след това диагнозата му беше оповестена публично.

FTD засяга лобовете на мозъка зад челото, които се занимават с поведението, решаването на проблеми, планирането и емоциите - със симптоми, включително промени в личността, обсесивно поведение и затруднения в говора.

Изявлението от съпругата му Ема Хеминг  и  дъщерите му  миналия месец гласи: „Нашето семейство искаше да започне с изразяване на нашата най-дълбока благодарност за невероятната любов и подкрепа, които всички получихме, откакто споделихме първоначалната диагноза на Брус.

„В духа на това искахме да ви дадем актуална информация за нашия любим съпруг, баща и приятел, тъй като сега имаме по-дълбоко разбиране за това, което той преживява.

„Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието на Брус прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD).

Реклама

„За съжаление, предизвикателствата в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е облекчение най-накрая да имате ясна диагноза.

„FTD е жестока болест, за която много от нас никога не са чували и може да порази всеки. За хората под 60 години FTD е най-честата форма на деменция и тъй като поставянето на диагнозата може да отнеме години, FTD вероятно е много по-разпространена, отколкото знаем.

„Днес няма лечение за болестта, реалност, която се надяваме да промени през следващите години. Тъй като състоянието на Брус напредва, ние се надяваме, че медийното внимание може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което се нуждае от много повече информираност и изследвания.

„Брус винаги е вярвал в използването на гласа си в света, за да помага на другите и да повишава осведомеността относно важни проблеми както публично, така и лично.

„Ние знаем в сърцата си, че – ако можеше днес – той би искал да отговори, като привлече глобално внимание и връзка с онези, които също се справят с тази болест и как тя засяга толкова много хора и техните семейства.

„Нашето семейство е само едно семейство с любим човек, който страда от FTD, и насърчаваме другите, които се сблъскват с него, да потърсят изобилието от информация и подкрепа, налични чрез AFTD (@theaftd, theaftd.org ) .

Реклама
Реклама
Реклама