Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13913427 www.bgdnes.bg

Теодора Духовникова: В Народния театър се отвори рана, нищо не е наред

"Атмосферата в театъра не е хубава в момента. Колкото и да се опитваме да се държим все едно всичко е наред – нищо не е наред!"

Това коментира актрисата Теодора Духовникова на връх именния си ден в предаването "Тази събота" по Би Ти Ви.

Реклама

Коментарът й е по повод бурята, която се разрази в Народния театър. Пиарката Велислава Кръстева обяви, че напуска, след това се разбра, че режисьорът Александър Морфов е дисциплинарно уволнен, а актьорът Валери Йорданов обяви, че също се маха от първата ни сцена.

"Отвори се една много голяма рана, която не знам колко време ще отнеме за да бъде затворена. Рана за всички. И за Александър Морфов, и за актьорите, и за директора, който сега започна едно управление, което всички чакаха в театъра. Цялата трупа обича този директор, сега вече може би не цялата", допълва Духовникова.

Именитият режисьор Александър Морфов и директорът Васил Василев са в сериозен конфликт от над 4 месеца. Причина бе назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра. Вратата на експерта по връзки с обществеността на няколко пъти бе надраскана с призиви да напусне позицията.

"Това беше един разказ с предизвестен край. Да сложиш в един екип Кръстева и Морфов е все едно в пиеса на Чехов да сложиш пушка. Всички знаят, че тя рано или късно ще гръмне", категорична е актрисата и допълва:

"Морфов си е такъв човек. Винаги е бил такъв. Той никога не е криел позицията си, отношението си. Той не е станал такъв днес, бил е такъв винаги и може би трябваше да се предвиди, че тези двама човека няма как да бъдат в един екип. Трябваше да се прецени кой е по-важен в този театър."

Четете още

Директорът на Народния театър Васил Василев: Уволних главния режисьор,  творецът Морфов няма кой да уволни

Директорът на Народния театър Васил Василев: Уволних главния режисьор, творецът Морфов няма кой да уволни

Валери Йорданов зове за театрална революция

Валери Йорданов зове за театрална революция

Реклама
Реклама
Реклама