Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13914212 www.bgdnes.bg

Павел Попандов: Дразнителят Василев трябва да се махне!

"Ако се махне този Василев, този дразнител, всичко ще си дойде на мястото. Тези прийоми, тези мурафети, които е научил са много страшни в нашата професия."

Това заяви актьорът Павел Попандов в предаването "Тази събота" по Би Ти ВИ.

Любимецът на редица българи поясни и какви са тези "мурафети".

"Чухме, че Васил Василев бил режисьор. Режисура обаче се учи във НАТФИЗ. Той е завършил школата по номенклатурна режисура при даскал Ахмед Доган. Там се учат мурафети. Забележете как Василев влезе в театъра. Първи мурафет - намираш си ракета-носител, която да застане зад теб - Морфов. След като кацнеш на площадката започват и останалите мурафети. Първата работа е да изгониш непокорните, втората е да уплашиш податливите и да ги купиш. Третият начин е да привикаш на помощ вечно платените, като Мамалев, прислужници. Тогава започваш да си вярваш, че това място ти принадлежи и можеш да го командваш", не пести критика Попандов.

Реклама

А, ако не се подчиниш, следва да те вдигнат на трупчета. Именно от това се страхували актьорите. Можеш ли ти да смениш хора в Народния театър, хора с биографии, които тежат на местата си , попита още Попандов.

"Аз съм един от тези 5000 души, които се подписаха за защитата на Морфов. Той остава режисьор, но е извън борда на Народния театър", каза още той.

Попандов е категоричен в позицията си и допълни, че за него Васил Василев не съществува. Малко след това се обърна към зрителите и ги призова към бойкот.

"Докато Василев е директор на този театър посещавайте другите театри, където въздухът е по-чист, където атмосферата е по-ведра. Нека не се отказваме, докато проблема не бъде решен. Докато Василев не бъде отстранен. Ако не бъдем откровени и настойчиви сме загубени като народ."

Четете още

Теодора Духовникова: В Народния театър се отвори рана, нищо не е наред

Теодора Духовникова: В Народния театър се отвори рана, нищо не е наред

Валери Йорданов зове за театрална революция

Валери Йорданов зове за театрална революция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама