Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13997239 www.bgdnes.bg

Юристът Антон Станков: За Диана едно "прощавай" ще е достатъчно!

Ще обжалваме, моята клиентка има травма на главата, каза адвокатът на актрисата

"Отказът от образуване на досъдебно производство означава, че прокуратурата не е намерила основание за такова." Това каза за "България Днес" бившият правосъден министър Антон Станков по повод постановлението на прокурора от Софийската районна прокуратура (СРП) Иво Боев, с което той отказва да бъде образувано досъдебно производство за побоя над актрисата Диана Димитрова. Преди два дни Димитрова качи в профила си във фейсбук факсимиле на постановлението.

Реклама

"Фактите обаче, които са изложени и които са направени по някакъв начин с разпит на свидетели, с експертиза, могат да бъдат интерпретирани и по друг начин", добавя Станков.

"За мен странното е, че основният тон в това постановление е "хулиганството" - когато се нарушава демонстративно публичният ред. В нашия случай не става изобщо дума за това. Пак ви казвам - въпрос на интерпретация е", пояснява адвокатът на актрисата, която твърди, че е бита.

"Не мога да коментирам повече, така е преценил прокурорът, такова решение е взел. Подписал се е, стои с името си... Той си знае защо го е направил. Има си ред в закона", каза още ексшефът на правосъдното ведомство.

Станков не пожела да каже дали по случая има нови обстоятелства, които ще използва за обжалване на постановлението на СРП.

"Нали знаете прословутия израз: "А не искате ли ключа от квартирата ми?", от "Златният телец". Не искам да си издавам тайните, въпрос на стратегия", обоснова се юристът.

Реклама

"Възможности за обжалване има. Пише го и в самото постановление - че подлежи на обжалване. Освен това няма срок, определен в закона, за такова обжалване. Ще помислим, ще преценим...", допълни адвокатът на Диана Димитрова.

"На базата на тези факти едно "прощавай" в публичното пространство е достатъчно според мен", подчерта Станков.

Той коментира и факта, че след побоя неговата клиентка е била напръскана с вещество против отоци. "Диана посочи, че е била напръскана веднага след това с репарил, за да може да продължи участието си в снимките", наблегна известният юрист.

"Въпросите са доста... Има две травми, констатирани на снимките, които според мен не могат да бъдат получени с едно падане. Това е ясно. Не е паднала сама. Интерпретацията на фактите включва и травмата на главата, която е жизненоважен орган, и това може да застраши живота", позова се на закона Антон Станков.

Самата Диана Димитрова реагира много емоционално на прекратяването на проверката. В социалката актрисата възкликва: "Не желая да живея в хулиганска България!".

"Дори не ме интересува какво ще се опитат да ми причинят физически след тази публикация. Хората заслужават да знаят къде и в каква обстановка живеят. Как така в гардеробна, дълга 3 м, "има" свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция? Как така вече има доказателство, че снимките са автентични и че това не е грим според експертите, и как така "проверката" се прекратява?", пита възмутената актриса.

Димитрова разкрива, че жената свидетел работи в предаването на Гала "На кафе".

"Моралът е нещо свещено, но за някои хора той е нищо. Аз не искам да живея в "хулиганска" България и няма да мълча", обеща красивата силистренка.

Четете още

Три версии за побоя на Диана Димитрова

Три версии за побоя на Диана Димитрова

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Вергов проговори за скандала с Диана Димитрова

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Вергов проговори за скандала с Диана Димитрова

Захари Бахаров подкрепи Вергов и скочи на Диана Димитрова

Захари Бахаров подкрепи Вергов и скочи на Диана Димитрова

Официално: Нямало доказателствa Вергов да е пребил Диана Димитрова

Официално: Нямало доказателствa Вергов да е пребил Диана Димитрова

Реклама
Реклама
Реклама