Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14013957 www.bgdnes.bg

Галена взема от репертоара на Лили Иванова

Фолкаджийката пее "Черната овца" на "Ахат", получила устно разрешение от Денис Ризов

Фолкпевицата Галена се опитва да следва стъпките на голямата Лили Иванова. От няколко месеца насам чалга фурията е включила в репертоара си, който изпълнява по време на свои участия в заведения, вечната рок класика - "Черната овца" на група "Ахат". Години преди нея официални права да пее песента на свои концерти получава Лили Иванова.

Реклама

След нея друга изпълнителка не се е пробвала да забива рок парчето. Галена вижда потенциал в песента и решава да разчупи своята програма в дискотеките. За първи път тя я изпълнява още преди години по време на гостуване в предаването "Фермата". Тогава получава комплименти, а феновете й за първи път забелязват таланта й да пее рок.

"Вкъщи малкият ми cин сутрин, oбeд и вeчeр cлушa "Рамщайн". Кaзвaм му: "Мoжe ли мaйкa ти дa e фoлкпeвицa, a вкъщи дa пeeм парчето "Ду хаст"?, пoшeгувa ce преди време самата Гaлeнa за влечението си към по-тежката музика.

Така тя получава разрешение от група "Ахат" да изпълнява емблематичното парче, но само по време на свои участия в клубове. За разлика от нея Лили Иванова има пълни права върху песента, може да е включва в програмата си по време на концерти в зала, както и да има своя версия на парчето, записано в студио.

Тъй като Галена пее само няколко куплета, и то с различен аранжимент, тя не е уредила официално авторските права, но все пак е поискала устно разрешение от Денис Ризов, потвърдиха рокаджиите.

За разлика от нея, преди 12 години примата урежда всички документи за песента в съда, за да си няма проблеми. Точно по това време тя преживява драма с композиторите на най-големите й хитове Тончо Русев и Митко Щерев, които й забраняват да пее създадените от тях песни за нея.

"Тогава Лили изживяваше особен период, самата тя беше обявена за черна овца. Лично говори с мен и Денис за желанието си да изпълни песента. В началото не повярвахме, смяхме се и решихме, че това не е възможно. Но тя наистина искаше да изпее тази песен. Бързо уредихме авторските права. Лили Иванова е велика и ние нямаше как да й откажем подобно нещо, за всеки би било чест", споделя музикантът Звезди Керемидчиев за решението на Лили да пее парчето. Оттогава примата почти няма концерт, в който да не звучат рок ритмите.

Четете още

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Галена двойничка на футболно гадже

Галена двойничка на футболно гадже

Галена отпразнува 19 г. на сцена

Галена отпразнува 19 г. на сцена

Критикуват Галена заради детето

Критикуват Галена заради детето

Реклама
Реклама
Реклама