Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14110355 www.bgdnes.bg

Диана не може да съди насилника си

Единствената й надежда е обжалването на решението на прокуратурата

Дори и да стане ясно кой е потенциалният насилник на Диана Димитрова, актрисата няма да може да направи нищо срещу него. Няма да може да го осъди, защото давността за такъв тип престъпление е до 5 години и вече е изтекла. Въпреки това Димитрова ще обжалва отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство за нанесения й побой. Това разбра "България Днес" при проверка в Наказателния кодекс и от разговор с Диана.

"Това, че давността е изтекла, не значи, че няма виновен или че побоят не се е случил. Не, има виновен! Знам, че не лъжа, всичко това се случи" каза пред "България Днес" Диана. След проверка вестникът установи, че актрисата наистина има такова право. Диана може да обжалва отказа на прокуратурата пред висшестоящ прокурор, което самата тя каза за нас, че предстои да се случи.

Реклама

Междувременно казусът с това какво се е случило преди повече от пет години се заплете още повече.

Само преди дни излезе официален списък с имена на 31 човека от екипа на сериала "Откраднат живот", които твърдят, че побой над Диана не е имало. Оказа се обаче , че някои от тях, четирима засега, не са знаели, че имената им фигурират в този списък, и въобще за какво е този списък и какво пише в писмото към него.

"Засега четирима души излязоха и застанаха зад името си публично. Това са Грета Манчева - главен художник грим, Владимир Ковачев – гардеробиер, Михаил Чехларов - реквизитор, Стефан Геков - 2-ри асистент камера. Те опровергават написаното в писмото, а именно, че побой не е имало и съм нямала наранявания. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден", казва Диана за вестника.

Актрисата добавя, че е сигурна, че от тези 31 души има още, които ще излязат на светло и ще кажат истината.

"Чувствам се разочарована от всичко, че затварят очите на истината. От това, че имената на тези хора са вкарани в този списък без тяхното съгласие. Освен това не са знаели и за упоменатия текст в писмото и изобщо за съществуването му. За това, че побоят върху мен не може да се случва в държава, която се предполага, че има европейски разбирания. Това е недопустимо. Освен че съм разочарована, съм и мотивирана, истината ще излезе наяве", казва актрисата за вестника.

Предстои Диана да се консултира с адвокат, дали това ще е досегашният й защитник Антон Станков, не е ясно, и да започне обжалването на отказа на прокуратурата. Ще успее ли и ще има ли ново разследване и нови доказателства за побоя отпреди 5 години, ще разберем скоро.

Четете още

Писателят Калин Терзийски: Диана не трябваше да атакува публично Юлиан Вергов

Писателят Калин Терзийски: Диана не трябваше да атакува публично Юлиан Вергов

Диана Димитрова с нов залп: Живеем в държава на изВЕРГОВщина

Диана Димитрова с нов залп: Живеем в държава на изВЕРГОВщина

Екипът на "Откраднат живот": Не сме виждали Диана Димитрова да е бита

Екипът на "Откраднат живот": Не сме виждали Диана Димитрова да е бита

Диана Димитрова след публикации, че пращала голи снимки: Очаквам да ме обявят и за канибал!

Диана Димитрова след публикации, че пращала голи снимки: Очаквам да ме обявят и за канибал!

Реклама
Реклама
Реклама