Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14277709 www.bgdnes.bg

Володя Стоянов-Войводата има една мечта. Вижте каква е

Написах песен за нашите братя в Македония, ще направим грандиозен концерт с наши и техни изпълнители

Да сдобри българи и македонци, които недоумява защо са се скарали, иска големият български композитор и изпълнител на народни песни Володя Стоянов.

Реклама

"Написах песента "Охридска задявка" за нашите братя и сестри там, оттатък Вардарска Македония. Тя вече стана тотален хит. Обмислям да направя един голям концерт на брега на Охридското езеро с наши и техни изпълнители, да се съберем една здрава чета. Трябва да построим мост, по който да минат бъдните поколения. Как може, без да е станало нищо, да бъдем в толкова лоши отношения с македонците, аз не го приемам това. Ние трябва да свършим първата работа и да попеем заедно", категоричен е Володя.

В същото време Войводата е силно притеснен, че населението на България се топи стремглаво. Според последното преброяване през 2021 година страната ни се е свила с 844 хиляди души за едва десет година и в момента сме 6,5 милиона.

"Доста е поопразнен кошерът в България и трябва да го напълним! Трябва да станем минимум 10 милиона души, за да ни приемат насериозно и да се оправим. В момента не сме атракция за никого, нито заплаха. Демографският срив е най-големият бич за България. Дори да се завърнат от чужбина някои, децата им не говорят български език. Трябва младите да имат поне по 3-4 деца. Бог да пази майка България! Дано всички нагоре в политиката работят така сърцато, както ние. Яд ме е, понеже на празен кошер водят спорове. Докога? Ние се топим всеки ден. Това е най-опасната тенденция. После, без да почукат на вратата, ще дойдат други хора отвън", притеснява се Войводата. Докато разговаряме с него, той копае дупки и засажда символично смърч от Македония, който приема за дървото на мира. Стоянов изгражда свой духовен център в родния си град Петрич. За начинанията получава помощ и от своята 83-годишна майка Варвара, която е плътно до него.

"Слава на Бога, имам участия, пътувам навсякъде, пея по събори, рождени дни, сватби, дори кръщенета. Вчера се върнах от Пловдив. Радвам се на обичта на хората. Където трябва да се дава духовна храна, аз съм там. Пазарът е отворен за такива срещи с публиката. Правя го от сърце. Всички знаят, че аз пея само на живо, при мен няма плейбек. След 62 навършени години бялата коса да ми е кусурът. Но още мога да пея по 2-3 часа спокойно", казва Володя Стоянов. Вече го виждаме с малко по-променена визия. Няма ги емблематичните му дълги кичури, а косите му са побелели. Той обаче признава, че се чувства зареден с нови сили след тежкия коронавирус, заради който в продължение на 50 дни бе прикован на легло в болница.

Едно от последните участия на Стоянов е във врачанското село Хърлец. Там си партнира с начинаещата народна певица Галина Димитрова, където изпълняват в дует емблематичната песен "Сестра брата кани на вечеря".

Камелия заслужаваше бебе!

Володя Стоянов е много щастлив от вестта, че колежката му Камелия Вескова си има бебе. През годините дотук певицата е била бременна няколко пъти, но не е успявала да задържи плода заради спонтанни аборти.

"Искам да честитя на певицата Камелия великденското чудо, да има рожба на 52 години. Да им е живо и здраво детенцето! Тя го заслужаваше, толкова години чакаше това щастие", пожела й Володя Стоянов чрез страниците на "България Днес".

Четете още

Володя Стоянов "възкръснал" след 50 дни с COVID в болница

Володя Стоянов "възкръснал" след 50 дни с COVID в болница

Народният певец Володя Стоянов-Войводата: Измъкнах се от ада!
Народният певец Володя Стоянов-Войводата: Измъкнах се от ада!

Народният певец Володя Стоянов-Войводата: Измъкнах се от ада!

Реклама
Реклама
Реклама