Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14351528 www.bgdnes.bg

Тома надви в "Капките" като Славка Калчева

Рокаджията Тома обра с "Бяла роза" на Славка Калчева максимума точки от журито, публиката и менторите и си тръгна от шоуто с чека за 2000 лева. Бившият любим на Албена Михова обяви, че дарява сумата на болното от хидроцефалия дете Зара.

Хилда Казасян огласи очевидното - невероятната прилика на Тома с изпълнителката на вечния сватбарски хит на България. Самата певица, която бе гост в студиото, оцени на шест вокала на Здравков и умението му да се превъплъщава в изпълнители, на светлинни години далеч от любимия му хардрок. Преди това на репетициите Калчева бе посъветвала Томата "само да не прекалява с вибрациите".

Реклама

"Ама ти си по-красив като жена. Я си остани така!", обърна се към победителя Геро.

"Тома е грозен!", опонира му веднага Асен Блатечки и сред "журето" настана кратка суматоха на тема красота. Но дали мъжка,или женска, оценителите пропуснаха да уточнят в краткото време до финала.

Рачков сложи точка на препирнята, като провъзгласи и себе си, и Томата за красавци. За такова умозаключение народът се е произнесъл: "Кажи нещо на майтап, да ти повярват". 

Само вечният опонент на шоумена в риалитито - Веселин Маринов, който го раздаваше сдъвкал нещо кисело или горчиво или и двете заедно, не просъска някаква язвителна забележка към "баджанака" си. Вместо това изпълнителят на "Горчиво вино" сподели, че от години е близъкт приятел със Славка Калчева, която изненадващо за широката публика, си падала по рока. 

"Тя дори ми е казвала, че иска да направи по-твърдо парче", издаде плановете на певицата Маринов.

Нейният имитатор пък на няколко пъти се обясни в любов и на Славка Калчева, и на българския фолклор. Това даде храна на догадките, че рокаджията и авторката на "Бяла роза" може би са на една ръка разстояние от общо изпълнение на фолк евъргрийна от 90-те.

В чест на Фънки водещите заръчаха на оркестъра потпури от друг фолк хит от същата епоха -  "Черна роза" на неговия неразделен непоследък приятел Константин. Нахилен до уши, "бащата" на "Черно фередже" вдигна одобрително палците и на двете си ръце.

Рачков и Геро отдадоха почит и на Паша Христова с изпълнние на откъс от неофициалния бг химн "Една българска роза" .  

Четете още

Тома Здравков: Докато тренирах образа на Шакира, се дипломирах

Тома Здравков: Докато тренирах образа на Шакира, се дипломирах

Магьосничество в "Капките". Тома недоволен от женските образи

Магьосничество в "Капките". Тома недоволен от женските образи

Реклама
Реклама
Реклама