Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14407253 www.bgdnes.bg

Синът на Ламбо - Владимир Данаилов: Татко вече е в рая!

Работя без почивка вече 8 месеца, много хора починаха в ръцете ми, молим се заедно

"Моят баща Стефан Данаилов вече е в рая. Така мисля, надявам се и баба ми Лиляна, която си отиде преди малко повече от 40 дни, и тя да е там. Любимите ми близки, хората, с които израснах, минаха своя път тук на земята и навярно са си взели урока и вече са на по-хубаво място от тук."

Реклама

Това споделя д-р Владимир Данаилов, синът на легендарния Стефан Данаилов, часове след като кацна в България за панихидата на баба си Лиляна и срещите със семейството.

"Имам само три дни. Взел съм си ги, за да видя майка ми, която има нужда от мен сега. Иначе осем месеца съм работил, без да почивам и един ден, но не се оплаквам. Да си доктор е призвание, наясно съм, че така ще бъде и занапред", споделя Влади.

36-годишният наследник на актьора е в София и за да е до майка си при подялбата на имуществото на баба си, след като се отвори завещанието й. Ирен Кривошиева има сестра и двете се видяха на 40-те дни от кончината на майка им Лиляна. Приживе бившата адвокатка бе дълги години зам.-кметица на Александър Янчулев и разполагаше с много имоти и два апартамента.

"Никога не съм се блазнил от материалното. Не съм профукал наследството на татко, както писаха, защото всеки лев отива за моето образование. Имам да изплащам и студентски кредит. Със съпругата ми Виктория живеем нормално, като всички. Тя е учителка в детска градина, справяме се", казва Влади.

Той е щастлив с избраницата на сърцето си, но не иска да говори за Виктория, тъй като тя го е помолила за това. "Жена ми не обича показността, известността, родителите й са богати, но не се възползва от това. А пък аз станах на 36 години и чак сега разбрах какво точно искам и намерих начин, по който да се реализирам. Дълго наблюдавах хора около мен на 20 години женени, на 30 вече с големи деца, на 50 се развеждат, мразят се. Не искам да съм като тях. Чаках дълго този момент и точния човек за мен. И двете ми се случиха. Намерих смисъл на живота си, намерих и любовта. По-добре късно, отколкото никога. И, да, сигурно съм успокоил доста от хората, които се притесняваха за "този лудия". Е, надявам се всеки като мен да намери смисъла. Моят сега е да съм лекар", казва Данаилов, който от осем месеца е общопрактикуващ доктор в болницата в град Хънтингтън в щата Западна Вирджиния. Кариерата му върви повече от успешно и Влади дори е имал честта да бъде на корицата на медицинско списание в Щатите, облечен в докторска престилка. Данаилов-младши често дава интервюта на тема здравеопазване и се е превърнал в истинска сензация. След като завърши обучението си в университета "Маршал", а специализацията му по нефрология продължи повече от половин година, Владимир вече има право да отвори и собствен кабинет.

Реклама

"Не съм броил точно, но поне 16 човека си отидоха пред очите ми, в ръцете ми. Плачеш с тях, разбираш ги, страдаш. Много често ми се случва да се моля с тях и винаги го правя. Това ги успокоява", споделя Данаилов.

Самият той, когато има труден период в живота си, се обръща "със сърцето" към баща си. "Често си говоря с него по този начин, наум, мисля си какво би направил той, какво щеше да каже той, чувствам го като част от мен, сякаш е до мен. Понякога дори му искам прошка за някакви глупости, които правя. И винаги ми е тъжно за него", откровен е Владимир.

От роднините тук доктор Данаилов се чува и вижда най-често с племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова, и дъщеря й Стефания. "Всички са много готини, разбирам се с тях", казва Влади.

Той се радва и на майка си Ирен Кривошиева, която по думите му "няма да остарее, защото е като вятъра - постоянно прави много неща наведнъж". "Тя е като баба ми, и на 100 години да стане, пак ще изглежда така млада", радва се Влади.

На 36-годишния наследник на Мастера са му най-странни българките, които опитват да изглеждат различно, като си правят много пластични операции.

"Красотата е вътрешна, те се стремят като всички към външния вид, а това е преходно. Човек остарява, няма как, но маловерието в човешката душа и тази алчност ни съсипва - и нас, дето сме от изтока хората, и тези, които са на запад", казва Влади.

Той е категоричен, че няма как стрелбите, които се случиха в Сърбия, да нямат отглас и у нас. "Това е всекидневие в САЩ. Парите и гоненето на материалното направиха так, че хората не се понасят, гледат един през друг и разчитаме на чудеса - някой да дойде и да ни измъкне от блатото. Същото наблюдаваме и с избора на правителство. Няма как да стане, ако сами не си помогнем. Иначе чудеса стават, да, и аз съм виждал такива - бързо лечение, неочаквани резултати в изследвания на пациент, но те са рядкост. Не може само да разчитаме на този горе, трябва сами да се измъкнем от нищетата", смята д-р Данаилов.

Четете още

Синът на Ламбо урежда наследството на баба си

Синът на Ламбо урежда наследството на баба си

Изпълниха последното желание на Ламбо

Изпълниха последното желание на Ламбо

Владимир, синът на Стефан Данаилов: Няма да играя Ламбо във филма за него

Владимир, синът на Стефан Данаилов: Няма да играя Ламбо във филма за него

Синът на Стефан Данаилов за 80-ата му годишнина: Баща ми заслужава паметник!
Синът на Стефан Данаилов за 80-ата му годишнина: Баща ми заслужава паметник!

Синът на Стефан Данаилов за 80-ата му годишнина: Баща ми заслужава паметник!

Реклама
Реклама
Реклама