Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14425158 www.bgdnes.bg

ОБРАТ! Няма да бутат родната къща на Слави

  • Младо семейство още живее в имота, който купи от тв водещия 
  • Лъжа е, че е започнало рушене, казва кметският наместник на Тодорово Янчо Итов 

Родната къща на Слави Трифонов не е съборена и не е планирано нейното разрушаване. Това заяви категорично пред "България Днес" кметският наместник на плевенското село Тодорово Янчо Итов. Позицията му е по повод информацията, която циркулира от седмици, че емблематичната постройка ще бъде бутната и на нейно място ще бъде изградена фотоволтаична централа.

Реклама

"Мога със сигурност да ви кажа, че къщата не е съборена. Хората в селото може да ви потвърдят това, тъй като бившият дом на Трифонов е разположен на централния път срещу църквата и всеки може да го види. Лично аз не знам някой да има намерения за рушене и изграждане на нещо ново на нейно място - до мен такава информация не е стигнала. В България е така - всеки може да си говори каквото си иска, но дали отговаря на истината, е друг въпрос", коментира пред вестника Итов.

През юли 2021 година "България Днес" ви разказа, че Слави Трифонов е продал родната си къща в плевенското село Тодорово, по-известно като Учиндол. Сделката е била осъществена няколко месеца по-рано, а новодомците в имота бяха младо семейство.

През последните години родната къща на шоумена, където преминава детството му, започва да опустява. Това се случва след кончината на бащата на телевизионния водещ. Тодор Трифонов издъхна през ноември 2017 година и оттогава в дома нищо не е същото, разказват съседи. През студените месеци майката Здравка се премества в Плевен, тъй като не й е удобно да стои сама в къщата. Заради липсата на хора в нея сградата беше опасана с камери, които следяха някой недоброжелател да не посегне на недвижимото имущество.

Към днешна дата младите съпрузи, които купиха имота, живеят с двете си деца в къщата. Роднини от Италия са им помогнали да съберат пари за покупката на сградата. Хората не искали да се набиват на очи и не изпадали в подробности около покупко-продажбата.

"Мъжът е военен и участва в мисии, а жена му помага в местната певческа група, където дечицата им са записани. Много добри и свестни хора, които са се установили в селото. Затова и ме изненада информацията, че някой уж искал да събаря къщата. В селото вече имаме две фотоволтаични централи, като и двете се намират в самото начало на Тодорово. Предстои изграждането и на трета, но това ще се случи на съвсем различно място. Където е родната къща на Слави Трифонов, няма достатъчно пространство за такива проекти", допълни пред "България Днес" кметският наместник на плевенското село.

Реклама

"Слави не е идвал в Тодорово от погребението на баща си. С продаването на къщата вече съвсем ще се откъсне от селото. Това е отдалечаване и от родовата памет, но това си е негово лично решение", каза преди две години Итов, когато потвърди за продажбата на къщата.

Майката Здравка е родом от Тодорово, а бащата на Слави – Тодор, е от село Горна Митрополия, отново в Плевенско.

С ново име от 70 г.

До 1950 г. село Тодорово носи името Учиндол. Старото наименование става популярно покрай честите смешки и скечове с него в "Шоуто на Слави". Според преданието името на селото е свързано с местен извор. който става причина за възникване на населеното място. От "ученото", "наученото" - намереното кладенче в дола, дошло и името Учиндол. Първият писмен източник, в който се споменава Учиндол, е от 1860 г. - списък на селищата във Врачанска епархия, където е посочено, че селото има 50 домакинства. Посочено е, че селото няма църква и че тук живеят само българи.

Четете още

40 бона иска Лена Бориславова от Слави. Блокира му сметката

40 бона иска Лена Бориславова от Слави. Блокира му сметката

Слави Трифонов иска паметник на хан Аспарух вместо на съветската армия

Слави Трифонов иска паметник на хан Аспарух вместо на съветската армия

Слави продаде къщата си в Учиндол

Слави продаде къщата си в Учиндол

Слави съкрушен, погреба баща си

Слави съкрушен, погреба баща си

Реклама
Реклама
Реклама