Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14506657 www.bgdnes.bg

Калин Вельов се бие с племенницата си като пират

Перкусионистът е пиратски капитан в детски приключенски филм

"Калин Вельов като "разбойник" влиза в схватка с шпаги с племенницата си Олена. Тя вече има опит в снимането, защото и друг път е участвала в различни продукции", разказаха за "България Днес" продуцентите на първия по рода си у нас детски пиратски филм "Децата на Бендида" Албена Вангелова и Любо Ангелов.

Първият етап от заснемането на лентата на приключенска тематика в бурното и дъждовно Черно море край Варна приключи този уикенд. Предизвикателствата в открито море за екипа са огромни заради силното вълнение, ниските температури и лошото време. Това не попречи на най-смелите от пиратската бригада да скочат от борда на кораба във все още студените води в последния снимачен ден до морската ни столица. "Бяхме на терен от 7 сутринта до 20 ч. вечерта с кратки почивки. Само в морето. Скоро ще продължим снимките на суша, където никой повече няма да повръща", с усмивка разказа Калин Вельов, който ще влезе в ролята на капитан Аспар.

Реклама

В пълнометражния детски филм, който на продуцентите им се иска да е с логичната за премиера дата 1 юни 2024 г., участват 40 хлапета от детската актьорска школа "Калпазани". След Варна снимките на лентата с времева рамка от XV век продължават в красивото Шуменско плато през юли под зоркия поглед на сценариста и режисьор Ник Станчев. Красивите и оригинални одежди за авантюристичната фентъзи драма са дело на дизайнера Милена Вельова, сестра на капитана пират Калин. "Всички участващи във филма са в него след обстоен кастинг. Този проект за нас е като бебе, което много обичаме, и бяхме изключително прецизни към екипа му", добавят още продуцентите.

В лентата ще видим още и младата театрална и кинонадежда от "Братя" Велина Георгиева в ролята на Кара, колегата й Данчо Колев, както и знаменита наша актриса, чието име от продукцията засега пазят в тайна.

Четете още

Калин Вельов става колега на Джони Деп

Калин Вельов става колега на Джони Деп

Следят Калин Вельов изкъсо

Следят Калин Вельов изкъсо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама