Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14529908 www.bgdnes.bg

Филм прославя Валя Балканска и в Щатите

Защо пък да не съм национално богатство? Моя песен лети в Космоса, казва певицата

Филм за известната Валя Балканска ще прославя България в Щатите, научи "България Днес".

Лентата с името "Песента на Валя" на бившата новинарка и шефка в Би Ти Ви Гена Трайкова ще се излъчи по един от големите канали в САЩ. Именно затова отиде да преговаря там красивата Гена.

Реклама

Журналистката се е захванала с чисто ново начинание - снимане на филми. В Щатите тя отпътувала и за да покаже филма си пред българските емигранти в Лас Вегас и Сиатъл.

Трайкова ще участва на прожекциите персонално, а лентата в действителност е документална и е отдадена на житейския път на огромната национална певица Валя Балканска. В обществените мрежи към този момент върви гръмка реклама за българската общественост в Америка, в която Трайкова е показана като режисьор и продуцент на документалния филм.

"Защо пък да не съм национално богатство? Моя песен лети в Космоса! Аз съм щастлива и благодарна жена на България. Нека се прочуваме навсякъде", сподели от своя страна и народната певица Валя Балканска.

81-годишната певица от Арда живее скромно в Смолян. Балканска става популярна в цял свят със своето изпълнение на народната песен "Излел е Делю хайдутин", което е включено в Златната плоча на "Вояджър" на американските космически апарати "Вояджър 1" и "Вояджър 2".

Филмът на журналистката Гена Трайкова вече бе излъчен по Би Ти Ви и Валя много го харесала. "Много хора ми се обаждат, когато някой се сеща за мен, радва ме, че не съм забравена. Аз съм българка и винаги ще съм горда с всички празници, като този вчерашния - 24 май. Гледах по телевизията малките деца как рецитираха и се разплаках. Да ви кажа, човек с остаряването много започва да съчувства на хората. А аз съм си и такава", с усмивка сподели голямата Валя Балканска.

Певицата в момента живее с дъщеря си, като без грижа не остава и от другите си две деца. С трудностите в житейски план 81-годишната звезда се сблъскала след смъртта на съпруга си Емил, който се грижел за ранчото, посевите и животните, докато тя била по участия. Откакто си заминал, на Валя й е трудно сама да се справя с големия двор, но все пак не се отказала от него.

"Добре, че си гледаме плодове и зеленчуци, та ни е по-евтино, защото с тази инфлация е много трудно да се преживява. Особено трудно ни е на нас, пенсионерите", сподели Валя Балканска.

Четете още

Валя Балканска пред "България Днес":  Лекувам се с билки заради здравната каса

Валя Балканска пред "България Днес": Лекувам се с билки заради здравната каса

Реклама
Реклама
Реклама